AUTOpro
Green car Stiri

Nissan reciclează bateriile Leaf. Ecosistemul, o dovadă că se poate!

Nissan a reușit să găsească soluția ideală și eficientă pentru reciclarea bateriilor pe care mașinile electrice le epuizează. Constructorul auto le repune în circulație printr-un procedeu care le oferă utilitate în cadrul rețelei naționale de curent electric.

Dintre componentele unei mașini electrice tip BEV, bateria este cea mai importantă. Tehnologia din prezent și construirea acestor autovehicule în scop comercial încă nu au reușit să ofere o sustenabilitate consistentă care să permită utilizarea pe termen lung fără pierderea de autonomie ce limitează deplasarea.

În prezent, durata de viață a unei baterii folosite în industria auto este cuprinsă între 10 și 20 de ani. Longevitatea se bazează pe mai mulți factori și, desigur, pe implementarea de tehnologii auxiliare care să permită păstrarea acesteia într-o condiție cât mai apropiată de cea valabilă la părăsirea uzinei.

Având în vedere faptul că întreaga argumentație folosită pentru trecerea la mașini electrice pe baterii se bazează pe grija față de mediul înconjurător, reciclarea joacă un rol extrem de important în maximizarea potențialului acestei schimbări.

Nissan, una dintre primele companii care a lansat un automobil exclusiv electric încă de acum 11 ani în urmă, a prevăzut această necesitate. Parteneriatul cu Sumitomo pentru crearea 4R Energy reprezintă dovada clară că s-a încercat încă dinaintea apariției Leaf găsirea unei soluții care să permită refolosirea materialelor din baterii și reintroducerea lor în circuitul economic.

Pentru că o baterie are o durată minimă de viață de aproximativ 10 ani, Nissan a reușit să beneficieze de acest parteneriat acum. Expertiza adunată de-a lungul decadei vine acum în ajutor pentru transformarea unităților uzate în elemente constitutive ale rețelei național de curent electric nipone.

Când o baterie nu mai poate fi folosită pe un model electric Nissan, aceasta…

Vezi povestea completă în noul număr al AUTOpro!

Articole similare

Cifrele sezonului 2016 pentru Pirelli

Filip Sîrbu

Noua Pagani Huayra Tricolore, gata de „decolare”

Florin Amariei

Hyundai a confirmat prețurile pentru Ioniq 5 în România

Florin Amariei

Leave a Comment