AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Preview Stiri

Noul Maserati Ghibli Hybrid, disponibil oficial în România

maserati ghibli hybrid romania

Maserati Ghibli Hybrid este disponibil în mod oficial în România. Lansarea modelului a fost făcută marți printr-o prezentare statică în prezența mai mult reprezentanți ai presei.

Sub numele său oficial, Ghibli MHEV GranSport, Maserati introduce cu acest model o filosofie actualizată la exigențele prezentului: electrificarea spiritului tridentului.

Automobilul împachetează un motor de doi litri benzină capabil să ofere 295 de cai putere, iar bateria de 0,3 kWh din sitemul mild hybrid îl ajută să ajungă la o putere maximă de 330 CP și 450 Nm. Aceste cifre garantează că mașina va putea atinge 100 km/h în 5,7 secunde.

„Natura este plină de momente în care o singură scânteie poate stârni evoluția către ceva complet nou – un moment în care hibridizarea (n.r. procedeu chimic) servește drep catalizator pentru schimbare”, spune Maserati despre intrarea în terenul electrificării. Marca mai arată că inspirația pentru apariția Ghibli Hibrid vine exact din dorința de a capta noul care va garanta „apariția unei noi ere” pentru brandul auto.

Maserati mizează pe faptul că Ghibli Hybrid va avea succes, mai ales că a decis eliminarea tuturor motorizărilor diesel din gamă. Constructorul auto italian spune că și-a dorit un Ghibli cu emisii mai puține, consum mai bun și dinamică asemănătoare cu ceea ce clienții mărcii au experimentat deja.

Maserati Ghibli Hybrid în România

Modelul vizualizat astăzi are o lungime de 4,97 metri, o lățime de 1,94 metri și o înălțime de 1,46 metri. Ampatamentul este de aproape trei metri, la un generos 2,99 metri.

Cu o distribuire a greutății 50% față – 50% spate, un rezervor de 80 de litri și un portbagaj de 500 litri Ghibli Hybrid arată că nu și-a pierdut din practicalitate. Mai mult, emisiile de CO2 sunt de doar 200g/km. Diferentialul cu alunecare limitata se va asigura ca automobilul ramane unul pregatit pentru distracție automotive.

Consumul mixt declarat este de 8,9 l/100 km, rezultat obținut conform ciclului de testare WLTP.

Actualizarea pentru Ghibli presupune și introducerea unor noutăți la capitolul design interior pe care le vom aprofunda de îndată ce vom putea testa automobilul in extenso. Prezentarea în acest sens vine în curând!

Maserati Ghibli Hybrid văzut în noul showroom al mărcii costă 97.390 de euro cu TVA inclus, însă prețul de bază pleacă de la 73.140 de euro.

Conform informațiilor obținute de AUTOpro, Maserati nu va produce mașini plug-in hybrid. Compania va trece peste acest pas și va implementa, începând cu 2022, electrificarea completă a gamei sale. Acest lucru, bineînțeles, va avea loc treptat.

Articole similare

Cel mai mare sediu Ford Trucks din Europa se deschide oficial în România

Filip Sîrbu

Referendum pentru eliminarea SUV-urilor din centrul Parisului. Ce măsură vor să ia autoritățile pariziene?

Mihai Morcovescu

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit – III

Filip Sîrbu

Leave a Comment