AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Vânzările Dacia au crescut în 2023 cu aproape 15%. Câte mașini a comercializat marca românească?

Producătorul român de automobile Dacia a dat publicității rezultatele comerciale pe piața din România pentru anul 2023.

Potrivit cifrelor oficiale, vânzările mărcii autohtone în decursul anului trecut au crescut cu 14,8%.

Dacia a vândut în 2023 peste 46.000 de mașini

Dacia

Constructorul de la Mioveni a comercializat în decursul anului trecut 46.124 de vehicule pe piața din România. Vorbim despre o creștere cu 14,8% față de cele 40.179 de unități comercializate în anul precedent, potrivit companiei. Astfel, Dacia a avut o cotă de 28,6% din totalul înmatriculărilor de autovehicule noi.

Pentru prima dată, topul celor mai vândute cinci modele pe piața din țara noastră a fost ocupat integral de gama Dacia. Acest clasament este condus de Logan, cu 14.269 de unități, cu 25% mai mult decât cele 11.401 de unități înmatriculate în 2022.

Potrivit informațiilor oferite de Dacia, modelul Duster, aflat în ultimul an complet de comercializare înainte de intrarea în fabricație a unei noi generații, a ocupat locul al doilea în topul vânzărilor, cu 10.908 de unități. Acest total este peste cel obținut în anul precedent (10.161 de vehicule).

Versiunea „Extreme”, care beneficiază de cel mai ridicat nivel de echipare din gamă și de elemente de design specifice outdoor, reprezintă 34% din vânzările Duster. Totodată, două treimi din clienții Duster au optat în 2023 pentru versiunea cu tracțiune integrală.

Pe locul al treilea se află subcompacta Sandero, cu 9.896 de unități (+16,9% față de cele 8.492 vehicule vândute în anul precedent). Cea mai mare parte a vânzărilor (92%) a fost reprezentată de versiunea Stepway.

Dacia domină top 5 al celor mai vândute modele în România

Cu 6.875 de unități vândute, modelul electric Spring a continuat să fie și în anul recent încheiat cel mai popular automobil cu emisii zero de pe piața din România, cu o cotă de piață de peste 43% în acest segment.

Lansată la începutul anului trecut, versiunea Spring 65, care beneficiază de un nou motor, mai puternic, a reprezentat 49% din vânzările modelului, se mai arată în comunicatul Dacia.

Aflat pe locul 5 în topul celor mai vândute modele din România, cu 4.175 de unități înmatriculate în 2023, Jogger s-a impus drept cel mai popular vehicul de familie cu până la 7 locuri de pe piața locală. Versiunea Hybrid 140, primul vehicul full-hibrid produs în România, a reprezentat 17% din totalul vânzărilor.

Dezvăluită presei la sfârșitul anului trecut, a treia generație a modelului Duster va putea fi comandată de clienții din România în primele zile ale lunii martie, primele livrări fiind prevăzute înainte de jumătatea anului. La rândul său, modelul Spring va cunoaște o evoluție semnificativă în acest an, care îi va consolida atractivitatea în segmentul vehiculelor electrice accesibile. 

Nu în ultimul rând, 2024 va fi anul în care se va încheia procesul de modernizare a rețelei comerciale Dacia din România, prin adoptarea noii identități vizuale a mărcii atât la exterior, cât și la interiorul tuturor showroom-urilor. 

Sursa: Dacia

Articole similare

Volkswagen ID.2all: prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric de 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

Peugeot a publicat primele fotografii cu viitorul concept electric Inception. Debutul este programat pentru 6 ianuarie 2023 (cu video)

Mihai Morcovescu

Opel adaugă primul model plug-in hybrid în gamă: Grandland X Hybrid4