AUTOpro
Generale Stiri

Toyota anunță că nu va renunța la motoarele cu ardere internă (VIDEO)

Constructorul nipon de automobile Toyota rămâne ferm pe poziție și își reafirmă intenția de a nu renunța la motoarele cu ardere internă.

Șeful grupului Toyota, Akio Toyoda, a făcut acest anunț în cadrul Salonului Auto de la Tokyo și a lăsat să se înțeleagă că viitoarele propulsoare termice vor fi dezvoltate astfel încât să fie neutre la carbon.

Noua generație de motoare termice Toyota ar putea fi lansată în 2024

Toyota

Toyota a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Tokyo noua GR Yaris. Modelul primește o serie de îmbunătățiri estetice, tehnice, dar și structurale, care promit să ofere o experiență de condus superioară.

Cu acest prilej, marca japoneză și-a dezvăluit planurile de viitor. Dincolo de lansarea modelelor electrice echipate cu baterii solid-state, cei de la Toyota au anunțat că nu vor renunța la motoarele termice. Aceștia spun că există potențial ca unitățile să fie dezvoltate astfel încât să fie neutre la carbon.

Akio Toyoda, șeful grupului Toyota, a declarat că va fi introdusă o nouă generație de motoare cu ardere internă. Japonezii și-au propus ca automobilele care folosesc astfel de propulsoare să fie oferite în continuare în paralel cu cele complet electrice.

„Există încă potențial pentru ca motoarele termice să atingă neutralitatea la carbon. Așa că, lăsați-ne să perfecționăm tehnologia motoarelor”, a declarat Toyoda, care a mai spus că vehiculele cu emisii zero nu reprezintă singura cale de a obține neutralitate la carbon. De asemenea, CEO-ul companiei nipone a mai precizat că în sectorul auto japonez lucrează în prezent în jur de 5,5 milioane de oameni și că vrea să protejeze aceste locuri de muncă.

Detaliile referitoare la noua generație de motoare cu ardere internă nu au fost divulgate. Este de așteptat, însă, ca utilizarea acestora să reprezinte un punct-cheie pentru brandul asiatic pe tot parcursul anului 2024.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Hyundai Ioniq 5 facelift: autonomie mai mare și versiune N Line

Mihai Morcovescu

Tesla recheamă în SUA peste două milioane de mașini dotate cu sistemul Autopilot

Mihai Morcovescu

Rolls-Royce confirmă că vor lansa un SUV, iar premierul David Cameron salută iniţiativa

administrator_autopromag