AUTOpro
Generale Green car Stiri

Jeep va lansa trei modele noi, inclusiv un Renegade pur electric

Constructorul american de vehicule de teren Jeep și-a propus să lanseze în următorii ani nu mai puțin de trei noi SUV-uri.

Între acestea își va face loc și versiunea cu emisii zero a lui Renegade.

Viitorul Jeep Renegade electric își va face debutul în 2027

Jeep

În ultimii trei ani, cei de la Jeep și-au revigorat gama de modele. Noul Grand Cherokee a fost lansat în 2021, după care au urmat Wagoneer și Grand Wagoneer. Cel mai nou model lansat de americani este Wagoneer S, un SUV complet electric, care își va face debutul comercial spre sfârșitul acestui an.

Însă, producătorul din Auburn Hills (MIchigan) nu se va opri aici. Cu ocazia Zilei investitorilor organizată de Grupul Stellantis, CEO-ul Jeep, Antonio Filosa, a dezvăluit că vor fi lansate cel puțin trei SUV-uri noi.

Primul va fi versiunea pur electrică a SUV-ului compact Renegade. Acesta va înlocui în gamă actualul model cu același nume și va sosi cel mai târziu în 2027.

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, viitorul model cu emisii zero va fi unul accesibil și va costa mai puțin de 25.000 de dolari. De asemenea, tot peste trei ani este planificat să debuteze și versiunea actualizată a modelului Compass. Asta, în pofida zvonurilor care spuneau că acesta va fi eliminat din gamă după 2023.

Referitor la cel de-al treilea off-roader, cei de la Jeep nu au dezvăluit multe informații. Americanii au precizat doar că acesta va fi un model de segment D. Asta înseamnă că va fi poziționat în gamă sub Grand Cherokee și alături de Wagoneer S și Recon. Deocamdată, nu a fost ales nici un nume pentru acest model.

Cu aceste noi modele Jeep speră să-și crească cota de piață de la 45% la 85% în SUA. De asemenea, compania de peste Ocean și-a propus să crească vânzările la nivel global de la un milion la 1,5 milioane de exemplare.

Sursa: Jeep via Motor1

Articole similare

Mick Schumacher, pe urmele tatalui. Intra in F1 alaturi de Haas

Florin Amariei

Audi prezintă primele schițe cu modelul Q4 e-tron

Dragos Baltateanu

Richard Mille și Ferrari au încheiat un parteneriat multianual

Florin Amariei