AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Land Rover pregătește un off-roader electrificat. Debutul acestuia va avea loc în 2027

Producătorul britanic de automobile Land Rover tocmai a anunțat că își va mări gama Defender cu un nou SUV compact electrificat, care ar urma să fie lansat cel mai probabil în 2027.

Viitorul off-roader va fi construit pe noua platformă dedicată EMA și va fi, în esență, o versiune compactă a emblematicului Defender.

Noul off-roader Land Rover va avea același gabarit ca Skoda Kodiaq

Land Rover

Adrian Mardell, CEO-ul companiei, a confirmat informația în cadrul unei conferințe la care au fost invitați acționarii Grupului JLR.

Acesta a precizat că, în cel mult patru ani, va fi lansat un nou SUV electrificat. Mai exact, este vorba despre un off-roader compact, care va fi asemănător din punct de vedere estetic cu Defender.

Potrivit jurnaliștilor de la revista Autocar, acesta ar putea fi botezat Defender Sport. În plus, am aflat că va fi dezvoltat pe viitoarea platformă dedicată EMA (Electric Modular Arhitecture). Aceasta va fi baza viitoarelor modele electrice și hibride ale grupului britanic, între care Range Rover Evoque și Velar, respectiv Land Rover Discovery Sport.

În același timp, deși Defender are trei versiuni de lungimi, noul off-roader va fi disponibil într-o singură variantă. Aceasta va măsura în jur de 4,6 metri în lungime, 2 metri în lățime și mai puțin de 1,8 metri în înălțime. Practic, va fi cu 420 mm mai scurt decât modelul 110, urmând să fie de mărimea lui Skoda Kodiaq.

Adrian Mardell a mai precizat că viitorul off-roader compact va fi vândut sub noua marcă Defender. Asta, după ce Grupul JLR a anunțat că acest nume, Discovery și Range Rover vor deveni mărci de sine stătătoare.

Sursa: Autocar

Articole similare

Supercarul electric Rimac Nevera a stabilit într-o singură zi 23 de recorduri mondiale (cu video)

Mihai Morcovescu

Ford a dezvăluit Puma, noul SUV care va fi produs la Craiova

Robert Stan

20.000 de precomenzi pentru Porsche Taycan

Dragos Baltateanu