AUTOpro
Stiri Green car

Primul BMW Neue Klasse va fi prezentat cu ocazia CES Las Vegas 2023

BMW susține trecerea către un viitor complet electric, iar dovada o face platforma Neue Klasse, ce va sta la baza tuturor EV-urilor începând din 2025. Noua arhitectură va permite integrarea unor sisteme de propulsie mai avansate și mai eficiente, cu tehnologii de asistență a șoferului de ultimă generație.

O avanpremieră a primului model ce va folosi platforma Neue Klasse va fi expusă la standul constructorului bavarez de la Consumer Electronics Show, ce se va desfășura între 5 și 8 ianuarie 2023 în Las Vegas, SUA.

Conceptul ce se pare că va conține în denumire particula „Vision” va pune în lumina reflectoarelor principiile de viitor ale BMW, cu accent pe electrificare, digitalizare și sustenabilitate.

În ceea ce privește ultimul dintre principii, este readus în prim-plan modelul circular de business, ce presupune folosirea din plin a unor materiale reciclate și reciclabile, care pot fi reintroduse în procesul tehnologic de producție.

Pe lângă aceste materiale eco-sustenabile, rămâne de văzut dacă BMW va putea introduce deja pe conceptul Neue Klasse și noua generație de baterii.

Baterii BMW Neue Klasse

Conform celor mai recente zvonuri din industria auto, noile celule vin cu o densitate cu 20% mai ridicată, ce ar putea duce la o autonomie cu 30% mai mare, dar care permit și viteze de încărcare mai rapide cu 30%.

Deși nu este nimic confirmat oficial, primul BMW Neue Klasse va fi un EV din același segment cu Seria 3, în timp ce al doilea se dorește a fi un SUV compact, urmând ca apoi să fie acoperite toate clasele importante, dar să existe și modele super sport.

Sursa : it.Motor1.com

Articole similare

Picanto, mezinul Kia, primește tehnologii de clasă superioară

Robert Stan

Mărcile din China vor deține 33% din piața auto mondială până în 2030

Mihai Morcovescu

Renault va furniza vehicule autonome la turneul de tenis de la Roland Garros 2024

Mihai Morcovescu