AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Mercedes-Benz introduce în Europa funcția de schimbare automată a benzii (cu video)

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat că va introduce și pe modelele comercializate în Europa funcția de schimbare automată a benzii de deplasare (ALC).

Până acum, modelele C-Class, E-Class și S-Class, precum și cele din gama electricelor EQ erau disponibile cu această funcție, însă doar pe piața din SUA și din Canada.

Noua funcție Mercedes-Benz funcționează doar cu sistemul MBUX

Mercedes-Benz

Constructorul din Stuttgart anunță că funcția ALC va fi lansată și în Europa. Reprezentanții companiei susțin că lansarea acestei funcții va coincide cu livrarea pe Bătrânul Continent a primelor exemplare din noul E-Class.

„Oferim acum o experiență de condus mai confortabilă cu funcția de asistență pentru schimbarea automată a benzii de rulare. Acesta este disponibilă în SUA și sunt bucuros să anunț că acum o vom putea oferi și în Europa”, a declarat Markus Schäfer, membru în Consiliul de administrație al Mercedes-Benz Group AG.

Funcția ALC (n.n. – Automatic Lane Change) face parte din sistemul Active Distance Assist Distronic cu Active Steering Assist. Aceasta funcționează doar împreună cu sistemul de navigație MBUX (foto, jos).

Concret, atunci când mașina rulează cu o viteză cuprinsă între 80 și 140 km/h, pe autostradă sau pe un drum expres cu marcaje rutiere corespunzătoare, și șoferul dorește să depășească un vehicul mai lent, funcția ALC va interveni și va permite depășirea automată. După efectuarea manevrei de depășire mașina va reveni pe aceeași bandă.

În mod evident, manevra se va putea realiza doar în cazul în care există spațiu suficient pentru o depășire în siguranță. De asemenea, pe durata manevrei, cel de la volan va trebui să țină ambele mâini pe volan.

Sursa: Mercedes-Benz

Articole similare

Navya, o companie din Franța, a devenit cunoscută pe plan mondial pentru implicarea sa Lyft vrea un miliard de călătorii autonome și electrice în 2025

Filip Sîrbu

Volkswagen a publicat primele imagini teaser cu noul Touareg facelift. Debutul este programat în mai 2023

Mihai Morcovescu

Infiniti se retrage oficial de pe piața vest-europeană în 2020

Dragos Baltateanu