AUTOpro
Stiri Green car

Chinezii de la BeyonCa au lansat modelul electric GT Optus 1, rival direct pentru Porsche Taycan

BeyonCa, o companie de electricitate inteligentă fondată în 2021 de fostul director al diviziei Volkswagen din China Su Weiming, a dezvăluit primul său automobil electric. Denumit GT Optus 1, modelul cu emisii zero este un concept care prefigurează un sedan de lux care va rivaliza cu deja consacratul Porsche Taycan.

Versiunea de serie ar urma să fie prezentată în cursul anului viitor, în timp ce producția este planificată să demareze în 2024.

BeyonCa are un logo tridimensional animat unic în industria auto

BeyonCa

BeyonCa își dorește să se impună pe piață ca o companie care oferă servicii de mobilitate. În acest sens, chinezii au deschis birouri în cinci orașe diferite din China, Singapore și Germania. În același timp, au fost inaugurate trei centre de cercetare și dezvoltare în China, dar și un centru de design la München.

Compania asiatică se distinge printr-o caracteristică unică în industria auto mondială. Este vorba despre logo-ul tridimensional animat. Acesta este în esență un ecran care poate schimba grafica internă și pe care cei de la BeyonCa o descriu ca fiind o interfață între om și mașină.

Din punct de vedere estetic, noul concept GT Optus 1 are aspectul unui sedan coupe cu 4 uși foarte aerodinamic. La partea din față regăsim o bandă LED în forma literei V și un set de blocuri optice care constau în câte 4 faruri pentru fiecare dintre acestea.

Caroseria este aerodinamică, fiind sculptată în părțile laterale, în special la nivelul pragurilor. În plus, oglinzile exterioare sunt montate în partea de sus a montantului A, capota este scurtă, iar aripile evazate. La spate se remarcă stopurile LED subțiri și difuzorul, care este amplasat sub spoiler.

Versiunea de serie GT Optus 1 va costa echivalentul a 140.000 de euro

Ca gabarit, prototipul chinez măsoară 5,2 metri în lungime și are un ampatament de 3 metri, ceea ce înseamnă că GT Optus 1 este mai lung cu 23,7 cm comparativ cu viitorul rival Porsche Taycan.

Deocamdată, nu există informații referitoare la sistemul de propulsie. Totuși. BeyonCa a anunțat că modelul de serie va primi o baterie de 130 kWh și că va utiliza o arhitectură de 800 de volți.

Viitorul sedan de serie va fi echipat cu numeroase tehnologii și va beneficia și de un sistem de conducere autonomă. Mașina va avea senzori care monitorizează tensiunea arterială a șoferului.

În plus, în caz de accident, mașina va putea efectua apeluri de urgență. Totodată, BeyonCa va pune la dispoziție un serviciu medical prin care un doctor va lua legătura cu șoferul prin sistemul multimedia al lui GT Optus 1.

Viitorul model GT Optus 1 de serie va fi produs începând cu anul următor, iar primele livrări vor fi făcute în 2024. Conform reprezentanților companiei, prețul de pornire al viitorului automobil electric va fi de un milion de yuani, adică aproximativ 140.000 de euro.

Sursa: InsideEVs

Articole similare

Retragerea Hyundai Kona EV se extinde în America de Nord și Europa

Scădere dramatică a înmatriculărilor auto pe principalele piețe europene

administrator_autopromag

Audi Activesphere Concept, un off-roader supertehnologizat, care se poate transforma într-un pick-up (cu video)

Mihai Morcovescu