AUTOpro
Generale Stiri

Un start-up din Japonia a prezentat la Detroit prima motocicletă zburătoare din lume (cu video)

Un start-up japonez, AERWINS Technologies, specializat în „mobilitate aeriană”, tocmai a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit (NAIAS) un vehicul similar. Este vorba despre un hooverbike, în fapt prima motocicletă zburătoare din lume.

Fanii filmelor din seria „Războiul Stelelor” își amintesc cu siguranță că temuții soldați imperiali foloseau în episodul „Întoarcerea lui Jedi” niște vehicule care semănau cu niște motociclete zburătoare. Ei bine, celebrele speedstere nu mai sunt acum doar rodul imaginației lui George Lucas.

Motocicleta zburătoare niponă se poate deplasa cu o viteză de 100 km/h

Denumită XTurismo, această motocicletă a viitorului se poate deplasa cu viteze de până la 100 km/h și poate rezista în aer timp de până la 40 de minute.

Vehiculul folosește aceeași tehnologie de control al altitudinii pe care compania dezvoltatoare o folosește deja pe dronele sale fără pilot, asigurând un zbor lin atunci când se află în aer.

Hooverbike-ul nipon poate fi deja comandat în Japonia, la un preț de 777.000 de dolari. Shuhei Komatsu, fondatorul și CEO-ul AERWINS, a declarat că în cursul anului viitor niponii vor lansa pe piața din Statele Unite ale Americii o versiune mai mică. Aceasta ar urma să coste cu vreo 50.000 de dolari mai puțin decât varianta asiatică.

motocicletă

Dacă vă întrebați cumva cum arată noul hooverbike atunci când se află în aer, co-președintele NAIAS, Thad Scott, a fost cel care a făcut o scurtă demonstrație. „Mă simt ca un copil de 15 ani care își vede visul cu ochii. Am avut senzația că parcă tocmai am ieșit dintr-un film Star Wars și am sărit pe celebrul speedster al stormtrooperilor”, a declarat el pentru Detroit News.

„Este o experiență cu adevărat unică, incredibilă. Decolarea și aterizarea se fac foarte lin, fără nici o smucitură. Sunt deosebit de fericit că am avut ocazia să testez acest vehicul și abia aștept lansarea pe piață”, a mai adăugat oficialul american.

Motocicleta zburătoare, mijlocul de transport al viitorului

Hooverbike-ul conceput și dezvoltat de AERWINS Technologies este doar unul dintre numeroasele astfel de vehicule zburătoare care vor ajunge în anii următori pe piață.

Anul trecut, compania californiană JetPack Aviation a testat cu succes propriul hooverbike. Acesta a atins o altitudine de 4.000 de metri și în prezent este disponibil pentru pre-comandă la un preț ce pornește de la 380.000 de dolari. primele livrări vor fi făcute în prima parte a anului viitor.

Articole similare

Mitsubishi a prezentat noul concept D:X, un monovolum cu motorizare PHEV

Mihai Morcovescu

Lynk & Co va ajunge până la final de 2024 și în România

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Leapmotor vor produce în Europa un rival electric pentru Dacia Spring

Mihai Morcovescu