AUTOpro
Stiri Industrie

EASA confirmă taxiurile zburătoare în Europa

volocopter taxiuri zburatoare europa

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) confirmă că taxiurile zburătoare sau aeriene, așa numitele volocoptere, vor apărea în Europa. Iată când!

Așa cum AUTOpro a relatat atât prin intermediul revistei, cât și online, mai multe firme europene au anunţat dezvoltarea tehnologiei de mobilitate aeriană urbană (UAM) pentru pasageri sau pentru transport de mărfuri, cum ar fi livrările de echipamente medicale.

“Cred că utilizarea comercială a taxiurilor (aeriene) ar putea avea loc în 2024 sau în 2025”, a afirmat Patrick Ky, director general al EASA.

Volkswagen și Airbus, spre exemplu, vor să facă primele prezentări pentru publicul larg la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Datele EASA arată că, până în 2030, valoarea pieţei europene de mobilitate aeriană urbană va ajunge la 4,20 miliarde de euro şi vor fi create 90.000 de locuri de muncă. Aproximativ 31% din piaţa globală pentru noua tehnologie va fi în Europa.

Deja EASA a început procesul de certificare pentru unele aparate şi primele aprobări sunt aşteptate în 2024.

Volocopter testat in Dubai

Aproximativ 71% dintre cetăţenii intervievaţi de EASA în şase zone urbane şi-au exprimat interesul în folosirea taxiurilor aeriene sau a serviciilor de livrare, ori a ambelor, iar 41% din aceştia au apreciat că cel mai mult vor beneficia cei care au nevoie de îngrijire medicală de urgenţă. Principala lor temere o reprezintă siguranţa, atât pentru drone, cât şi pentru taxiuri, precum şi zgomotul produs.

Articole similare

Dacia a atins în decembrie pragul de 1.000 de „Pack Sleep” vândute

Mihai Morcovescu

Citroen a publicat noi imagini cu viitorul C3 Aircross (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Mclaren va colabora cu BMW, pe partea de motoare cu ardere internă

Filip Sîrbu

Leave a Comment