AUTOpro
Green car Industrie

Staţie de încărcare Elvi EVBox cadou pentru clienții Mazda MX-30

Mazda_MX-30

Mazda și ENGIE devin parteneri de drum pentru promovarea mobilității electrice.

Mazda România și ENGIE România au încheiat un parteneriat, la nivel național, pentru promovarea mobilității electrice. Prin intermediul parteneriatului, ENGIE vine în întâmpinarea clienților Mazda care achiziționează, în următoarele 12 luni, un autoturism Mazda MX-30 din reƫeaua parteneră de dealeri autorizaţi şi le facilitează instalarea, la domiciliu sau în orice altă locație, a unei staţii electrice de încărcare Elvi, produsă de EVBox, lider la nivel mondial în producția de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Încărcare gratuită

În plus de staţia de încărcare Elvi EVBox primită cadou, clienții Mazda MX-30 pot obține și un abonament de servicii e-mobility, prin încheierea unui contract de furnizarede energie electrică din surse regenerabile cu ENGIE. În acest fel, clienţii pot beneficia de asistenţă tehnică din partea echipei ENGIE, acces la rețeaua e-charge cu peste 160 de puncte de încărcare la nivel național, încărcare gratuită pentru primii 3.000 de km și monitorizare online pentru încărcările realizate.

Elvi-Box

Parteneriat „electric”

„Decarbonizarea transportului rutier este una din tendințele care se configurează din ce în ce mai pregnant nu doar la nivel european, ci și în România. De aceea, ne propunem să devenim partenerul de soluții de încărcare electrică pentru producători auto care, la rândul lor, au drept obiectiv să le ofere clienților lor produse integrate verzi. Suntem bucuroși că parteneriatul semnat cu Mazda constituie încă un pas în această direcție.”, declară Nicolas Richard, Director General Adjunct Energy Supply & Solutions, ENGIE Romania.

„Dorim să le asigurăm clienților Mazda MX-30 toată infrastructura necesară pentru a se bucura și concentra asupra plăcerii de a conduce și sentimentului de comuniune cu mașina, atribute centrale Mazda. Astfel, am ales ENGIE ca partener și împreună le oferim posesorilor de Mazda MX-30 stații de încărcare Elvi de 22 kW în mod gratuit, pentru a le elimina grija încărcării autovehiculului atunci când se află acasă”, a declarat Cristian Rigu, Country Manager Mazda România.

Primul model electric Mazda

Mazda MX-30 este primul model electric al constructorului japonez. Realizat sub emblema MX, modelul intră în seria autoturismelor Mazda care au sfidat convenționalul și se remarcă prin exteriorul simplu și elegant, portierele de tip freestyle și dinamismul insuflat de varianta evoluată a liniei de design KODO. Interiorul lucrat cu măiestria specifică Mazda include materiale ecologice de calitate ridicată, dar și elemente tehnologice și de conectivitate de ultimă generație care transformă experiența de condus centrată pe șofer, caracteristică Mazda.

În primele trei luni ale anului 2021, România a înregistrat o creștere de 65% a achizițiilor de autoturisme electrice și full hybrid față de perioada similară a anului trecut, conform unui raport al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA). Conform aceluiași studiu, autoturismele “electrificate“, respectiv cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid (care dispun și de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), dețin, după primele 3 luni din 2021, o cotă de piață de 12,2%, care este de 2,2 ori mai mare decât cea pe care o aveau în perioada similară a anului trecut (5,5%). Această creștere survine în contextul în care piața auto a cunoscut o contracție importantă de 25%.

Articole similare

Citroen Ami a împlinit 4 ani: cvadriciclul electric primește o serie de actualizări

Mihai Morcovescu

Audi a publicat primele fotografii cu interiorul viitorului SUV electric Q6 e-tron

Mihai Morcovescu

Raport ACEA: Câte dintre țările membre ale UE stimulează cumpărarea de mașini electrice. România este în top

Mihai Morcovescu

Leave a Comment