AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Ford F-150 Lightning, oficial lansat. Războiul pick-up-urilor EV de-abia începe

ford f-150 lightning

Dacă Tesla a anunțat anul trecut un pick-up electric cu o listă de dotări impresionante și n-a livrat-o încă într-o formă de serie, Ford face pasul decisiv cu F-150 Lightning. Acesta a fost lansat în prezența președintelui SUA, Joe Biden, care a și condus automobilul.

Așa cum v-am anunțat anterior despre apariția F-150 Lightning, acest nou pick-up truck va încerca să mute americanii în lumea automobilelor complet electrice (EV) pe bază de baterii (BEV). Ford mizează ca acest vehicul, cel mai popular din portofoliul său și cea mai vândută mașină din America în ultimii 40 de ani, va reuși să arate companiilor și persoanelor fizice avantajele economice și de mediu pe care le presupune propulsia electrică.

2022 Ford F-150 Lightning Lariat. Pre-production model with available features shown. Available starting spring 2022. Always consult the owner’s manual before off-road driving, know your terrain and trail difficulty and use appropriate safety gear.

Camioneta F-150, așadar, primește tratamentul EV. Pentru ca aceasta să fie construită de la zero Ford a construită o noua fabrică. Aceasta are deja peste 500 de angajați.

Ford promite că acest nou BEV al mărcii va fi mai rapid decât varianta de vârf Raptor și va include în echiparea standard suspensie spate independentă, un portbagaj frontal electric, „suficientă energie pentru a alimenta o casă timp de trei zile” și o benă acționată electric. Mai mult, intrarea în sectorul EV presupune și posibilitatea ca din când în când automobilul să primească actualizări wireless.

F-150 Lightning are 563 de cai putere și 1050 de Nm. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde.

În variantele de echipare superioară, F-150 Lightining va putea…

Vezi știrea completă pe 4×4.ro!

Articole similare

Cele mai cool concepte ale Salonului Auto de la New York

administrator_autopromag

Avatr 12 este noua armă cu care chinezii atacă piața europeană

Mihai Morcovescu

Peste 400.000 de vehicule au fost vizate de rechemări Tesla în luna noiembrie 2022

Darius Pana

Leave a Comment