AUTOpro
Generale Green car Stiri

Avatr 12 este noua armă cu care chinezii atacă piața europeană

Producătorul chinez de automobile electrice Avatr a prezentat în cadrul salonului IAA Mobility de la Munchen cel de-al doilea model din portofoliu.

Botezat Avatr 12, acesta marchează debutul constructorului asiatic pe piața europeană.

Avatr 12 este un sedan coupe de clasă medie de 5 metri lungime

Avatr

Avatr este un constructor de mașini electrice din China relativ nou și, deși pare că numele este scris greșit, nu este așa. Acesta a fost înființat ca urmare a alianței dintre companiile Huawei, Chang’an Automobile și CATL.

Primul model al asiaticilor, Avatr 11 (n.n. – se pronunță „one one” nu „eleven”) a fost lansat în 2022 și este un SUV de clasă medie. Acum, brandul de lux deținut de Chang’an anunță lansarea celui de-al doilea automobil. Este vorba despre Avatr 12 (n.n. – „one two”) și este un sedan coupe cu 4 uși din aceeași clasă.

„Într-o lume în care produsele sunt simple obiecte, Avatr 12 este un prieten adevărat, o oglindă a aspirațiilor tale și un partener pentru călătoria ta”, a declarat Nader Faghihzadeh, chief design officer Avatr.

Noul model electric din China vine cu design fluid și cu o serie de detalii exterioare aerodinamic. Principalul detaliu exterior este display-ul Halo de pe capotă. Acesta este, în esență, un afișaj LED pe un panou negru, care permite vehiculului să comunice cu oamenii din afara vehiculului.

La partea din față regăsim faruri LED foarte subțiri pe două nivele. Cele din partea inferioară au forma literei C și se preling până aproape de priza de aer amplasată în bara de protecție. Tot aici sunt montate și farurile principale, în mijlocul luminilor diurne.

Portierele sunt ușor sculptate în partea inferioară și au mânere retractabile. Modelul vine cu camere video în loc de oglinzi convenționale, iar la partea din spate are stopuri LED și un eleron acționat electric. La fel ca Polestar 5, Avatr 12 nu are lunetă.

Ca gabarit, noul Avatr 12 măsoară 5.020 mm în lungime, 1.999 mm în lățime și 1.460 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 3.030 mm.

Noul Avatr 12 va fi disponibil în Europa în două versiuni

La interior domnește un aer futurist. Regăsim aici un ecran panoramic subțire de 35,4 inch, care se întinde pe toată lățimea planșei de bord. Mai există încă două display-uri separate pentru camerele video din exterior, iar central este montat un ecran multimedia.

Scaunele, consola centrală și zonele inferioare ale fețelor ușilor sunt îmbrăcate în piele albă, în timp ce planșa de bord și volanul sunt îmbrăcate în piele mov. Nota premium este întregită de câteva ornamente decorative aurii, sistemul de iluminare ambientală și trei arome diferite inspirate din natură pentru sistemul de parfumare al habitaclului.

Noul model vine dotat cu sistemul Huawei Advanced Driving System 2.0. Acesta integrează 29 de senzori, trei dintre aceștia fiind senzori LiDAR. Noul „12” mai primește și un sistem audio cu 27 de incinte. Nu în ultimul rând, mașina are un plafon panoramic care poate deveni transparent sau opac prin simpla apăsare a unui buton.

Noul Avatr 12 va fi disponibil în două versiuni. Prima oferă un motor electric de 313 CP alimentat de o baterie litiu-ion de 94,5 kWh. Cea de-a doua versiune va folosi două unități electrice, care produc împreună 578 CP și care vor fi alimentate de la același acumulator.

Reprezentanții Avatr spun că autonomia este cuprinsă între 650 și 700 de kilometri. Deocamdată, timpii de încărcare ai bateriei nu au fost comunicați.

Sursa: Avatr via Motor1

Articole similare

Chrysler vine cu un automobil autonom la CES 2017

Filip Sîrbu

Lotus Evija: caracteristicile uimitoare ale primului hypercar electric britanic

Genesis a prezentat versiunea restilizată a berlinei G80

Mihai Morcovescu