AUTOpro
Generale Green car Stiri

STUDIU: Încărcarea unei mașini electrice este mai scumpă decât alimentarea unui automobil termic

Diesel electric

Încărcarea unei mașini electrice este mai scumpă comparativ cu alimentarea unui automobil echipat cu motor convențional pe benzină.

Acesta este rezultatul unui studiu realizat recent în Statele Unite ale Americii, care contrazice convingerile majorității conducătorilor auto.

Studiu: mașini termice vs mașini electrice pe segmente

studiu

Datele studiului realizat de compania Anderson Economic Group, citat de publicația Carscoops, arată că există o mulțime de mașini echipate cu motoare cu combustie internă care sunt mai ieftine de alimentat decât încărcarea unui EV, cel puțin în SUA.

Astfel, în cazul unor modele precum Nissan Versa, Honda Civic, Hyundai Elantra sau Subaru Impreza, pentru a parcurge 160 de kilometri, alimentarea cu benzină costă în medie 9,78 dolari.

În același timp, încărcarea la domiciliu a unui model cu emisii zero, cum ar fi Chevrolet Bolt sau Nissan Leaf, costă 12,55 dolari pentru a asigura aceeași autonomie. Dacă se utilizează o stație de încărcare publică, prețul este și mai mare, și anume 15,97 dolari.

La fel stau lucrurile în ceea ce privește alimentarea cu benzină a unei mașini termice de segment mediu. Așadar, alimentarea unor modele ca Honda Accord, Toyota Camry, Chevrolet Malibu sau Subaru Outback costă 11,08 dolari pentru 160 de kilometri.

Prin comparație, încărcarea unui automobil electric precum Kia EV6, Tesla Model 3 sau Ford Mustang Mach E, americanii trebuie să scoată din buzunar 12,62 dolari pentru a putea parcurge aceeași distanță. La o stație de încărcare publică, prețul crește la 16,10 dolari.

În schimb, segmentul automobilelor de lux este favorabil modelelor cu zero emisii. Datele studiului arată că alimentarea unui BMW Seria 5, Porsche Macan sau Audi A6 costă în medie 17,56 dolari pentru 160 de kilometri. Pentru a avea aceeași autonomie cu un Porsche Taycan sau cu un Polestar 2 americanii cheltuie 13,50 dolari dacă încarcă acasă sau 17,81 dolari dacă alimentează la o stație publică.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Studiul Hyundai Intrado prefigureaza viitoarele modele ale mărcii coreene

Dacia a lansat Logan Stepway în România

Robert Stan

Va deveni Ola S1 cea mai importantă motocicletă a secolului 21?

Ana Cristina Militaru