AUTOpro
Concept car Generale PHEV Stiri

Volkswagen prezintă noul camper van T7 California Concept. Modelul de serie va sosi în 2024

Germanii de la Volkswagen au prezentat în cadrul salonului dedicat de la Düsseldorf noul T7 California Concept. Acesta anunță viitoarea generație a campervan-ului german., care va debuta în 2024.

Noul camper este construit pe platforma tehnică MQB și primește o motorizare hibridă cu încărcare la priză.

Volkswagen T7 California Concept este o rulotă complet echipată

Volkswagen

În primul rând, camper van-ul german a crescut în dimensiuni. În acest fel, modelul va oferi mai mult spațiu, mai mult confort, dar și un plus de siguranță și de flexibilitate.

Conceptul T7 California se bazează pe versiunea lungă a modelului Multivan lansat în 2021. Asta îl face mai mare decât predecesorul său, California 6.1, potrivit EV Market.

Noul California este un van care poate fi transformat într-o rulotă complet echipată. Acesta vine cu două uși posterioare glisante și creează un nou concept cu trei zone. De asemenea, vehiculul dispune de o bucătărie care poate fi folosită din exterior, oferind utilizatorilor senzația de mai mult spațiu de locuit.

Funcțiile camper-ului pot fi controlate prin intermediul unei noi unități de control de tip tabletă, prin intermediul aplicației „Cali on Tour” de pe un smartphone sau a sistemului de infotainment.

Rulota dispune de sisteme de propulsie de ultimă generație și de cele mai noi sisteme de asistență și infotainment. În plus, oferă cele mai noi echipamente pentru rulote.

Conceptul de camper este echipat cu un acoperiș vertical cu o înălțime de aproape 2 metri. Acest element este împărtășit de toate generațiile, de la primul California (1988) până la California 6.1 de astăzi.

Pentru prima dată, Volkswagen California oferă avantajele tehnologiei plug-in hybrid. Conceptul oferă propulsie hibridă cu încărcare la priză. Bateriile litiu-ion de la bordul vehiculului asigură o sursă de alimentare de 12 V aproape complet autonomă.

Versatilitatea noului camper Volkswgen California

Zona 1 (exterior)
Cu ușa glisantă, partea dreaptă a vehiculului oferă un punct de intrare și ieșire sigur, la fel ca în California 6.1 actual. Prin urmare, încărcarea și descărcarea vehiculului este ușoară și sigură. Într-un camping, copertina transformă această zonă într-un cort deschis, sporind senzația de viață în aer liber, notează EV Market.

Zona 2 (în interior)
Scaunele din față sunt reglabile pe înălțime și se pot roti la 180 de grade. Întregul interior al vehiculului este un habitaclu care oferă flexibilitatea unui Volkswagen Multivan. În comparație cu actuala California, este echipat cu scaune individuale care sunt ușoare, detașabile și foarte confortabile.

Datorită acestor scaune variabile, bicicletele pot fi acum transportate cu ușurință în interior. Când Volkswagen California este folosit ca un camper, zona de relaxare poate fi transformată într-o zonă plată de relaxare sau cu scaune față în față pentru a lua masa sau a juca diverse jocuri. Spre deosebire de Volkswagen California 6.1, noul T7 California primește scaune posterioare individuale variabile cu funcții de pat.

Zona 3 (exterior)
Datorită ușii glisante suplimentare de pe partea șoferului și noului concept pentru unitatea de bucătărie și copertină, este creată o nouă zonă exterioară pe partea stângă a mașinii împreună cu o bucătărie exterioară – premieră pentru Volkswagen California.

Cea de-a doua ușă glisantă oferă un punct suplimentar de intrare și de ieșire și o opțiune suplimentară de încărcare. Când se campează, acest lucru creează o zonă separată pentru gătit. Asta pentru că bucătăria – inclusiv chiuveta, plita glisantă cu inducție și frigiderul – este acum accesibilă și din exterior.

Pe lângă plita cu inducție de 230 V, există și o mașină de gătit integrată pe gaz. O priză de 230 de volți în exteriorul bucătăriei și o masă exterioară pliabilă adaugă nota finală perfectă pentru viața la camping.

Sertarele din bucătărie pot fi accesate atât din interior cât și din exterior. Un alt punct de atracție este grătarul compact. Acesta este depozitat în bucătărie și poate fi îndepărtat din exterior.

La fel ca la Grand California de la Crafter, frigiderul oferă beneficii practice. Poate fi accesat din exterior și este dotat cu un sertar generos. În plus, produsele proaspete de vară pot fi încărcate direct din căruciorul de cumpărături în frigider.

Cea de-a doua ușă glisantă al lui Volkswagen T7 California oferă un mare avantaj. Și asta, mai ales pe piețele cu volanul pe partea dreaptă. Astfel, utilizatorii din Marea Britanie sau Australia pot intra și ieși din California în siguranță pe partea cu trotuarul.

Sursa: Volkswagen via Motor1

Articole similare

Mazda și Bose împlinesc 30 de ani de colaborare

Florin Amariei

Tesla prezintă prima imagine cu viitorul camion greu electric

Filip Sîrbu

Skoda a prezentat interioarele noilor generații Superb și Kodiaq (cu video)

Mihai Morcovescu