AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul SUV electric Volvo EX30 va fi produs și în Europa începând cu anul 2025

Oficialii producătorului suedez de automobile Volvo au anunțat în mod oficial că noul SUV electric EX30 va fi produs și în Europa începând cu anul 2025.

Asamblat deja în China, crossover-ul cu emisii zero va fi produs și în uzina pe care suedezii o dețin pe Bătrânul Continent ca urmare a cererii foarte mari pentru acest model.

Noul Volvo EX30 va fi produs în Belgia

Volvo

Volvo a lansat noul SUV electric EX30 la început de 2023, iar producția a demarat în această toamnă la uzina din orașul chinez Zhangjiakou. Primele unități vor fi livrate spre sfârșitul anului curent. 

Cerea imensă pentru modelul cu emisii zero i-a determinat pe oficialii companiei să adauge încă un sit de producție pentru mașina lor. Astfel, EX30 va fi produs și în Europa, mai exact în fabrica pe care Volvo o deține la Gent (Belgia).

În momentul de față, în uzina belgiană sunt asamblate și versiunile electrice ale lui XC40 și C40. Astfel, exemplarele care vor fi produse în Belgia vor fi destinate atât pentru piețele europene, cât și pentru unele dintre piețele internaționale, inclusiv în SUA.

Volvo și-a propus să-și construiască mașinile acolo unde acestea se vor vinde cel mai bine. De altfel, cele mai vândute modele ale scandinavilor, XC60 și XC40, sunt produse atât în ​​Europa, cât și în China.

Noul EX30, cel mai mic SUV cu emisii zero al suedezilor, este oferit în trei versiuni. Cea mai puternică dintre acestea dezvoltă 428 CP. În funcție de varianta de baterie, EX30 oferă o autonomie de până la 475 de kilometri.

Va fi interesant de văzut dacă Volvo va putea menține prețul pe piața europeană. De obicei, acesta este mai ridicat comparativ cu modelele fabricate în China. EX30 este disponibil și pe piața din România, unde are un preț de pornire de 38.500 de euro.

Sursa: Volvo

Articole similare

Kia e-Niro, campion peste ocean

Florin Amariei

APIA: Este permisă circulația în afara locuinței pentru achiziția de autovehicule

Robert Stan

Hyundai promite actualizări OTA pentru toate modelele Grupului până în 2025

Darius Pana