AUTOpro
Stiri Industrie

Taxiul aerian Volocopter, certificat pentru a zbura în UE

volocopter aprobat UE

Progresul tehnologic despre AUTOpro v-a povestit atât online, cât și pe print începe să capete consistență. Primul pas concret a fost făcut: taxiul aerian Volocopter a fost oficial certificat pentru a zbura în UE!

Odată cu certificatul obţinut la finalul unei “verificări a conceptului”, această dronă poate “de acum înainte să fie exploatată într-o zonă cu risc scăzut şi clar delimitată”, inclusiv în proximitatea zonelor cu risc mai mare, precum oraşe şi stadioane sportive, au precizat într-un comunicat reprezentanţii AESA, al cărei sediu se află la Koln.

Volocopter a depus o cerere de autorizare la AESA la sfârşitul lunii mai, iar decizia comunicată joi reprezintă o premieră pentru acest tip de aparat de zbor.

Compania germană, cu sediul în Bruchsal, a reuşit să facă să zboare două aparate, inclusiv taxiul zburător VoloCity, în condiţii reale, luni, pe aerodromul francez din Bourget cu ocazia Paris Air Forum.

Acel test şi alte zboruri realizate la Bourget în luna iunie anticipează o filieră de mobilitate aeriană proiectată pentru Regiunea Pariziană de mai multe companii, inclusiv RATP, al căror obiectiv este acela de a propune în 2030 o ofertă comercială, după o serie de demonstraţii programate cu ocazia Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris din 2024.

Modelul VoloCity, 100% electric, este echipat cu 18 motoare şi nouă baterii. El poate să transporte două persoane, dintre care un pilot. Modelul zboară cu o viteză maximală de 110 kilometri la oră, la o altitudine cuprinsă între 400 şi 500 de metri, având o autonomie de zbor de 35 de kilometri.

Articole similare

Nissan vrea ca până în 2026 modelele electrificate să aibă costuri similare cu cele cu motoare termice

Mihai Morcovescu

2016 a fost cel mai de succes an din istorie pentru Porsche

Filip Sîrbu

Opel a publicat primele poze cu viitorul concept-car Experimental. Debutul, la IAA Mobility 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment