AUTOpro
Stiri Eveniment

APIA organizează Forumul Mobilității Sustenabile cu participarea unor invitați de mare calibru

Forumul Mobilitatii Sustenabile APIA 2023

Forumul Mobilității Sustenabile promovează tehnologiile verzi, reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea calității vieții în orașe din perspectiva companiilor private, dar și al sectorului public, luând în considerare de asemenea inițiativele Uniunii Europene precum „Green Deal” și „Fit for 55”.

Forumul Mobilității Sustenabile este organizat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile împreună cu PwC și Pirelli Tyres, în calitate de parteneri principali, BCR, OMV Petrom și E.ON parteneri secundari, Spark și Eldrive parteneri standard, și va avea loc în data de 7 decembrie 2023, la Romexpo, în sala Madgearu.

Prin Forumul Mobilității Sustenabile, APIA va dezvolta punți de comunicare între sectorul privat și cel public, creând astfel o platformă de dialog și comunicare, concentrată pe găsirea soluțiilor durabile și inovatoare. Vom trata împreună decarbonizarea motorizărilor cu combustie internă până la trendul de electrificare al mobilității și impactul asupra altor sectoare de activitate ale mediului de afaceri din România, până la infrastructura stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice.

APIA

APIA înțelege că mobilitatea sustenabilă nu este doar o problemă a industriei auto. Este un efort intersectorial. Astfel, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile adună executivi de top ai companiilor din domeniul larg al mobilității alături de reprezentanți ai Comisiei și Parlamentului Europei, ai Guvernului României și ai Ministerelor relevante mobilității, pentru a contura împreună un viitor sustenabil și inovativ al mobilității din România. Astfel, APIA se diferențiază printr-o abordare holistică.

Printre invitații din sectorul public la Forumul Mobilității Sustenabile se numără Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi în cadrul Comisiei Europene, Marian-Jean Marinescu, Europarlamentar, Membru al Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European, Marcel Ciolacu, Prim-Ministrul României, Sebastian Ioan Burduja, Ministrul Energiei, Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Adrian Ioan Vestea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Cristian Pistol, Director al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Invitati sectorul public Forumul Mobilitatii Sustenabile APIA 2023

Alături de cei de mai sus, vor participa executivi și specialiști din domeniul privat, nume extrem de grele din industria auto și cea conexă mobilității, precum Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe & Country Head Romania, Florian Huettl, CEO Opel Automotive GmbH, Nick Rogers, Business and Technology Consultant la NED and Executive Advisor, Daniel Anghel, Tax, Legal and People Services Leader în cadrul PwC Romania, Silviu Laurentiu Tiron, E-mobility Specialist E.ON, Radu Caprau, Member of the Executive Board OMV Petrom și Alina Stoenescu, Advisor Future Mobility la OMV Petrom.

Invitati sectorul privat Forumul Mobilitatii Sustenabile APIA 2023

Companiile ce doresc să se înscrie la Forumul Mobilității Sustenabile o pot face pe platforma fms.green, în secțiunea dedicată. Prețul unui bilet este de 90 Euro + TVA și include accesul pentru două persoane din companie, acces la toate prezentările și discuțiile tip panel, pachet welcome surpriză cu tematica evenimentului, două pauze pentru cafea și networking și prânz tip bufet Chef’s choice.

Articole similare

Renault anunță o creștere semnificativă a vânzărilor. Este a doua cea mai bine vândută marcă din Europa

Mihai Morcovescu

Renault Koleos primește un facelift discret și două motorizări noi

Dragos Baltateanu

DS Automobiles prezintă “Un autre regard”, noua ediție pentru Paris Fashion Week 2020