AUTOpro
Stiri AUTO pro Exclusiv Eveniment

Juriul AUTOBEST anunță finalistele Best Buy Car of Europe 2024

Finalistele AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2024

BYD Dolphin, FIAT 600e, Hyundai Kona și Jeep Avenger sunt finaliștii ce aspiră către premiul AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2024. Totodată, Juriul AUTOBEST a decis că Gilles Vidal este noul membru al DESIGNBEST Hall of Fame, Denis Le Vot se alătură galeriei MANBEST, iar Porsche devine COMPANYBEST 2024.

Membrii juriului AUTOBEST reprezintă 31+1 țări europene (Rusia rămâne suspendată deocamdată), ceea ce îl transformă în cel mai mare juriu auto independent din Europa și din lume după numărul de țări reprezentate. Juriul AUTOBEST acordă o atenție deosebită eforturilor industriei auto, ce se adună spre a putea determina cu exactitate care este Best Buy Car of Europe 2024. Investițiile, noile oportunități de angajare, alocarea fondurilor pentru mașini și tehnologii ecologice, sprijinul pentru diferite regiuni ale Europei sunt toate verificate cu atenție de către juriu. Noile tehnologii în mașină și conectivitatea sunt, de asemenea, sub controlul judicios al membrilor juriului.

BYD Dolphin, FIAT 600e, Hyundai Kona și Jeep Avenger se vor bate pentru premiul cel mare AUTOBEST – Best Buy Car of Europe 2024. Juriul format din 31 de membri din 31 de țări va face evaluările finale și va vota în săptămânile următoare, câștigătorul celei de-a 23-a ediții a AUTOBEST urmând să fie anunțat la jumătatea lunii decembrie 2023.

În urma evenimentelor de succes organizate în ultimii trei ani, juriul va merge din nou la Teesdorf, Austria, pe 21 și 22 noiembrie 2023 pentru Testul Final ce va stabili care este Best Buy Car of Europe 2024. Terenul de probă Fahrtechnik, operat de Clubul Auto austriac (OEAMTC), a câștigat recunoaștere internațională pentru testarea vehiculelor și educația șoferilor în multe domenii. Cu Teesdorf amplasat în apropierea aeroportului din Viena, AUTOBEST a stabilit un parteneriat pentru a efectua un pachet cuprinzător de teste spre a explora întregul potențial al finaliștilor și a determina care este Best Buy Car of Europe 2024.

În altă ordine de idei, cel mai nou membru în DESIGNBEST 2024 Hall of Fame este Gilles Vidal, Vicepreședinte Design Renault Group, cel cu care avem un interviu în exclusivitate pe următoarea pagină. Cariera lui Gilles Vidal s-a întins pe trei decenii până în prezent, petrecând timp la Citroen, Peugeot și Renault, unde este actualul vicepreședinte de design. Gilles a modelat unele dintre cele mai de succes modele de pe piața europeană, creând în același timp numeroase mașini concept memorabile și izbitoare.

Totodată, Denis Le Vot, Vicepreședinte Executiv și CEO Dacia Brand este cel mai nou membru în cadrul MANBEST 2024 Hall of Fame. Denis este un veteran de top în roluri executive al Grupului Renault, cu o experiență profesională puternică. De când a preluat conducerea Dacia, Le Vot a transformat compania într-una dintre cele mai bune mărci de automobile din lume, dezlănțuind un potențial imens. Modele noi precum Bigster sau proiecte noi îndrăznețe, cum ar fi participarea la Raliul Dakar, reprezintă strategii capabile să facă Dacia nu numai un succes, ci și o mașină foarte dezirabilă și cool de deținut.

Nu în ultimul rând, Juriul AUTOBEST a votat Porsche drept COMPANYBEST 2024. Producătorul german premium a ieșit puternic din anii de pandemie, prezentând o cifră de afaceri de 37,6 miliarde EUR, cu o creștere de 13,6% pentru 2022. Profitul și livrările de mașini – 310.000 – au crescut, de asemenea, susținut. Anul 2023 a început și mai impresionant pentru compania din Stuttgart, cu câștiguri semnificative în venituri din vânzări, profit operațional și livrări în primele șase luni. La un an de la IPO, Porsche se regăsește într-o situație mai bună decât oricând. Porsche se prezintă, de asemenea, extrem de bine în ceea ce privește extinderea gamei de vehicule electrice, Macan și 718 urmând modelului Taycan în viitorul apropiat. Toate aceste fapte au convins Juriul AUTOBEST să acorde COMPANYBEST lui Porsche.

În total, Juriul AUTOBEST va oferi opt premii, pe lângă cel Best Buy Car of Europe 2024. Se adaugă așadar celor de mai sus, trofee în categoriile ECOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST, SPORTBEST și TECHNOBEST. Cea de-a 23-a gală AUTOBEST va avea loc în Luxemburg, într-o locație și la o dată exactă ce urmează a fi anunțate ulterior.

Articole similare

Noutățile Ford de la Salonul Auto de la Detroit

Filip Sîrbu

OPEC+ se pregătește de creșterea producției de petrol

Florin Amariei

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Robert Stan