AUTOpro
Generale Stiri

KIA introduce o serie de actualizări estetice și tehnologice pe sedanul de clasă medie K5

Constructorul sud-coreean de automobile KIA anunță o serie de noutăți pentru sedanul de clasă medie K5.

Înlocuitorul modelului Optima a primit îmbunătățiri de design, mai multă tehnologie la bord și oferă acum motorizări de până la 195 CP.

KIA K5 facelift primește mai multă tehnologie la bord

KIA

În pofida creșterii cererii pentru SUV-uri, KIA continuă să-și actualizeze sedanurile. Lansat în urmă cu 4 ani, ca înlocuitor al modelului Optima, sedanul K5 primește acum un facelift minor pe piața locală.

Noua versiune beneficiază de noutăți de ordin vizual minore, precum și mai multă tehnologie și mai multă putere. Designerii coreeni au revizuit farurile și stopurile LED și bara de protecție față, care prezintă acum prize de aer artificiale mai mari.

De asemenea, a fost reproiectată bara spate, eleronul este ceva mai proeminent, iar jantele de 16 până la 19 inch și țevile de eșapament au design nou. În plus, clienții vor avea la dispoziție și două nuanțe exterioare noi: Wolf Grey și Moonscape Matte Grey.

Modificări mai importante au fost operate la interior. Aici, tabloul de bord a fost restilizat pentru a putea găzdui două noi ecrane curbate, care au câte 12,3 inch.  În plus, maneta cutiei de viteze a fost îndepărtat pentru a face loc unui selector rotativ de mici dimensiuni.

KIA K5 facelift vine cu un sistem hibrid de 195 CP

Noul sistem multimedia suportă acum actualizări „over-the-air”, senzor de amprentă pentru autentificare pe consola centrală inferioară și servicii de streaming pentru muzică. Sistemul audio cu 12 boxe furnizat de americanii de la Krell este disponibil opțional.

În plus, comenzile sistemului de climatizare au fost și ele revizuite.Tapițeria poate fi comandată în culorile Sand, Martian Brown și Black. Opțional este oferit pachetul Black Fit, care vine cu jante de 18 sau 19 inch negre, plafon negru din microfibră și finisaje negre pentru difuzorul de aer, țevile de eșapament și oglinzile exterioare.

Pe piața din Coreea de Sud, noul KIA K5 facelift va fi disponibilă cu trei versiuni termice: 2,0 litri aspirat natural de 160 CP, 1,6 litri turbo de 180 CP și un 2.0 LPI (n.n. – injecție de propan lichid) de 146 CP. Din ofertă face parte și un sistem hibrid care dezvoltă 195 CP.

Prețul de pornire pentru K5 facelift este echivalentul a 20.500 și ajunge la 29.100 de dolari.

Sursa: KIA via Motor1

Articole similare

Juriul AUTOBEST anunță finalistele Best Buy Car of Europe 2024

Darius Pana

A început Frankfurt Motor Show 2019, evenimentul toamnei în industria auto

Robert Stan

Importatorul Peugeot în România oferă 3 vehicule Rifter institutului Matei Balș din București

administrator_autopromag