AUTOpro
Concept car Generale Green car Stiri

KIA prezintă noul concept EV3, care prefigurează un viitor SUV compact electric

Producătorul sud-coreean de automobile KIA a dezvăluit în cadrul evenimentului „KIA EV Day” de la Seul noul concept-car EV3. Acesta anunță un viitor SUV electric de dimensiuni compacte.

Conceptul afișează un design similar cu SUV-ul EV9, fiind, în esență, fratele cel mai mic și mai accesibil al vârfului de gamă al asiaticilor. Prototipul oferă în premieră un sistem de alimentare pentru trotinetele electrice.

KIA EV3 Concept este fratele mai mic și mai accesibil al SUV-ului EV9

KIA

Din punct de vedere vizual, noul concept KIA EV3 adoptă același limbaj de design ca modelele de serie EV9 și EV5. Acesta este caracterizat de suprafețe netede și muchii ascuțite. La partea frontală regăsim faruri LED subțiri cu design elaborat, iar sub acestea există lumini secundare de zi.

Bara de protecție integrează un element de protecție care aduce cu un scut, în timp ce aripile față și spate, dar și pragurile conțin elemente ornamentale din plastic negru. În părțile inferioare ale ușilor există elemente de protecție suplimentare.

La spate avem un set de stopuri LED, care sunt desenate în forma literei Y datorită unor „extensii” spre spoiler și către plafon. Bara de protecție vine cu un element decorativ similar cu un scut de protecție, al fel ca la partea din față. În plus, în prelungirea plafonului a fost amplasat un eleron aerodinamic care conferă o notă de sportivitate.

Aspectul exterior este completat de jantele cu design asimetric. Ca gabarit, EV3 Concept este de dimensiunile unui KIA Niro.

Sistem de încărcare pentru trotinetele electrice sub banchetă

Interiorul prototipului este unul minimalist. Regăsim aici un volan în forma unui octogon. În spatele acestuia există un display mare care integrează ecranul multimedia și instrumentarul de bord digital. Habitaclul este finisat într-o combinație de alb cu verde deschis și este realizat doar din materiale ecologice, precum miceliu. Este vorba despre o structură asemănătoare rădăcinii de ciupercă.

Marea noutate propusă de conceptul Kia EV3 se regăsește sub banchetă. Aici există un loc de depozitare pentru trotinete electrice, precum și un port de încărcare grație unui sistem integrat V2L (n.n. – Vehicle-to-load).

KIA nu a dezvăluit detalii despre sistemul de propulsie al noului EV3. Ceea ce se știe este faptul că acest concept va deveni un model de serie în următorii ani.

Mai mult decât atât, este o parte importantă a planurilor coreenilor de a-și extinde gama de vehicule electrice la peste un milion la nivel mondial până în 2026. În plus, KIA și-a propus ca vehiculele cu emisii zero să reprezinte aproape 40% din vânzările globale până la sfârșitul acestui deceniu. 

Sursa: KIA

Articole similare

Jidu va face masini autonome inteligente

Filip Sîrbu

Navya, o companie din Franța, a devenit cunoscută pe plan mondial pentru implicarea sa Lyft vrea un miliard de călătorii autonome și electrice în 2025

Filip Sîrbu

Interviu în exclusivitate Olivier Francois, Episodul 1 – Fiat are în pregătire pentru Europa două modele noi: unul hibrid, unul complet electric

Darius Pana