AUTOpro
Generale Green car Stiri

Citroen a publicat un video teaser cu viitorul model electric e-C3

Producătorul francez de automobile Citroen a publicat un teaser video cu viitorul model electric e-C3. Potrivit informațiilor disponibile, acesta va costa sub 25.000 de euro.

Noul vehicul cu emisii zero va fi dezvăluit în data de 17 octombrie. Debutul comercial european este planificat pentru începutul anului viitor.

Noul Citroen e-C3 va oferi 82 sau 109 CP

Citroen

Imaginile apărute până acum în mediul online sugerează că noul Citroen e-C3 va fi inspirat de conceptul Oli. De asemenea, acesta se va asemăna cu modelul New C3, care este deja disponibil în India și în America de Sud.

Viitorul rival pentru Renault 5 Electric și Volkswagen ID.2 va adopta o siluetă de crossover și va fi primul automobil al francezilor care va primi noul logo oval al mărcii.

Acum, Citroen a publicat un video teaser care dezvăluie câteva dintre detaliile estetice ale viitorului e-C3. Farurile LED amintesc de conceptul Oli, prezentat în 2022, în timp ce silueta, oglinzile, garda la sol generoasă și stopurile sunt inspirate de New C3.

Noul model de clasă supermini va fi construit fie pe platforma eCMP, fie pe arhitectura STLA Small. Mașina va folosi un singur motor electric, care va oferi 82 sau 109 CP. Acesta ar urma să fie alimentat de o baterie de 40 sau de 50 kWh. Autonomia ar trebui să depășeacă 300 de kilometri.

Viitorul e-C3 va avea un preț de sub 25.000 de euro. Debutul oficial este programat pentru data de 17 octombrie.

Puteți vedea teaserul video AICI.

Sursa: Citroen via Carscoops

Articole similare

Opel va lansa în 2024 versiuni electrice pentru modelele Crossland și Grandland

Mihai Morcovescu

Clienții noii Kia EV6 – prețuri reduse la stațiile Ionity

Filip Sîrbu

Spring va veni pe piață, la… primăvara viitoare!

Dan Vardie