AUTOpro
Generale Green car Stiri

Renault 5 Electric: noi fotografii oficiale cu modelul care va fi lansat pe piață în 2024

Producătorul francez de automobile a publicat noi imagini oficiale cu prototipuri pre-serie ale viitorului model Renault 5 Electric.

Noul hatchback de serie cu emisii zero va înlocui în gamă actualul Zoe. Potrivit informațiilor oficiale, acesta va folosi un sistem de propulsie electric care va oferi 136 CP.

Renault 5 Electric va avea un design inspirat de modelul original

Renault

Prima generație a modelului R5 a fost produsă timp de 12 ani, între 1972 și 1984. După cum se știe, noua iterație a hatchback-ului francez va fi un model de oraș complet electric, care se va baza pe platforma CMF-BEV. Este vorba despre aceeași arhitectură care va fi folosită și de viitorul Nissan Micra electric.

Potrivit celor mai noi informații furnizate de constructor, viitorul Renault 5 Electric va avea o lungime de 3,92 de metri. Asta înseamnă că va fi mai scurt comparativ cu actualul Clio, care măsoară 4,05 metri.

La doar o săptămână după ce a fost surprins în teste pe drumurile publice, viitorul model Renault 5 Electric apare într-un set de noi fotografii. În acest moment, au loc sesiunile finale de teste.

În noile imagini ne sunt prezentate două prototipuri pre-serie camuflate. În ciuda camuflajului se poate observa designul mașinii, care este foarte apropiat de cel al conceptului dezvăluit în 2021. De asemenea, designul este inspirat de modelul original.

Spre deosebire de acel concept, varianta de producție va suferi câteva modificări din punct de vedere estetic. Astfel, barele de protecție au fost revizuite, mânerele portierelor din față sunt redesenate, oglinzile sunt ceva mai mari, iar farurile LED au un design ușor schimbat.

Din punct de vedere tehnic, noul Renault 5 Electric va primi un sistem de propulsie cu un singur motor electric. Acesta va fi amplasat pe puntea din față și va dezvolta 136 CP. În momentul lansării, mașina francezilor va fi disponibilă cu două baterii de capacități diferite, de 40 kWh și, respectiv de 52 kWh. Varianta mai mare va asigura o autonomie de până la 400 de kilometri.

Cei de la Renault au mai precizat că vor fi construite 60 de prototipuri pentru testele oficiale. Versiunea finală de serie Renault 5 Electric își va face debutul pe piață în 2024 și va fi produsă la uzina de la Douai (Franța). Prețul va fi de cel mult 25.000 de euro.

Sursa: Renault

Articole similare

Lake Garda Travel Guide and What to See and Do

Mihai Predescu

Sfat Nokian Tyres: Verificați pneurile înainte de a pleca la drum de sărbători

Filip Sîrbu

Hawaii’s Newest Experiences, An Island-by-island Breakdown

Mihai Predescu