AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Hyundai Ioniq 5 N va debuta la Festivalul Vitezei de la Goodwood pe 13 iulie

Hyundai se pregătește de lansarea unuia dintre cele mai așteptate modele ale anului. Este vorba despre noul hot-hatch electric Ioniq 5 N, care va fi dezvăluit pe 13 iulie, în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Versiunea de performanță a lui Ioniq 5 va folosi două motoare electrice, care vor oferi împreună o putere maximă de 600 CP.

Hyundai Ioniq 5 N va oferi în jur de 600 CP

Hyundai

Înainte de lansarea oficială, divizia Hyundai Australia a „scăpat” pe internet un filmuleț de prezentare. Deși acesta a fost șters la scurt timp, cei de la Motor1 au realizat mai multe capturi video cu primul model de performanță cu emisii zero al coreenilor.

În aceste imagini se poate observa atât designul exterior, cât și cel interior al noului Ioniq 5 N. Mașina este vopsită într-o nuanță Performance Blue și are o gardă la sol mai joasă comparativ cu modelul din care derivă.

De asemenea, noul hot-hatch electric are o bară de protecție frontală ce găzduiește mai multe prize de aer, oglinzi cu carcase finisate în negru lucios și un difuzor posterior profilat. Aspectul exterior este completat de un set de jante de 21 de inch în două culori, cu anvelope 275/35 ZR21. Acestea ascund un sistem de frânare de performanță cu etriere roșii pe care este inscripționat logo-ul diviziei N.

La interior regăsim scaune sport cu tetiere integrate, un vitezometru digital gradat până la 300 km/h și un sistem de infotainment cu o grafică specifică N. Acesta include opțiunile N Drift Optimizer, N Pedal și N Race.

Informațiile de ordin tehnic sunt încă necunoscute, dar le vom afla în momentul lansării. Potrivit zvonurilor, Hyundai Ioniq 5 N ar urma să folosească două motoare electrice, care dezvoltă împreună în jur de 600 CP.

Sursa: ArenaEV

Articole similare

Tata Motors va inaugura în 2026 o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice în Marea Britanie.

Mihai Morcovescu

Chevrolet Corvette E-Ray este primul model electrificat din istoria mărcii: 655 CP și tracțiune integrală

Mihai Morcovescu

Mercedes-Benz Viano şi Hotelul InterContinental, experienţa călătoriei de înaltă clasă