AUTOpro
Generale

Chevrolet va produce în serie un model derivat din conceptul Bolt EV

Chevrolet a anunțat recent că va produce o versiune de serie a conceptului Bolt EV, prezentat la începutul acestui an, la Salonul Auto de la Detroit. Bolt EV este un automobil complet electric, cu specificații destul de ambițioase: o automonie de peste 200 de mile (adică 322 km) și un preț de bază de circa 30.000 de dolari.

Bolt 2

Mașina a fost expusă la Detroit cu scopul declarat de a testa reacția publicului în vederea producției de serie și, dacă ar fi să ne luăm după recenta declarație a lui Alan Batey, Președintele GM North America, reacțiile pozitive au dus la această decizie.

Bolt 3

Nu de același succes s-a bucurat însă numele ales inițial, ”Bolt”, criticat pentru confuzia care se face cu ”Volt”, un al model ecologic din gama aceluiași constructor, care se comercializează deja de ani buni. De altfel, și noi la AUTO pro ne-am convins că numele ”Bolt” a fost ales pe fugă, cu ocazia unei discuții avută la Detroit anul acesta cu Andrew Farah, Volt Chief Engineer, care ne-a declarat, mai în glumă mai în serios: ”E un joc de cuvinte între ”Volt” și „Baterry”  – Bolt, cam de acolo vin originile numelui. Pe de altă parte, e doar un concept, trebuie să-l fi numit într-un fel, nu poți spune ”mașina aia portocalie de acolo”. A trebuit să alegem un nume, am ales Bolt.” (Interviul complet se găsește în numărul 34 al revistei AUTO – luna februarie).

Bolt 4

Indiferent de numele care va fi ales, nu vom vedea o versiune de serie a conceptului mai devreme de anul viitor, probabil tot la Detroit.

Articole similare

Noua Dacia Jogger Hybrid costă în România de la 23.750 de euro. Ce dotări oferă în standard modelul autohton?

Mihai Morcovescu

Renault lansează versiunea restilizată a modelului Clio

administrator_autopromag

Lexus Hotspot – Wi-Fi în echiparea standard

Leave a Comment