AUTOpro
Generale

Nissan atacă Le Mans cu un bolid neobișnuit

Nissan a profitat de audiența record a meciului Super Bowl, estimată anul trecut la 110 milioane de telespectatori, și a arărat modelul Nissan GT-R LM Nismo, cu care vrea primul loc al podiumului în cursa de la Le Mans din vara acestui an.

Constructorul japonez spune că locul 3 este maximul obținut în această cursă, așa că are niște “afaceri nerezolvate” la acest capitol, pe care vrea să le corecteze cu un model aparte, în care a investit foarte mult. GT-R LM Nismo a fost conceput după regulile categoriei LM P1, dar aplicate într-un mod aparte. Modelul nipon are motorul V6 de 3 litri, biturbo, plasat în față, iar tracțiune este tot pe puntea față.

Nissan GT-R LM NISMO pre-season testing art1

Sună absolut ciudat să vii la asemenea nivel cu tracțiune față, dar există o explicație. Un sistem hibrid are grijă și de antrenarea punții spate, așa reiese din informațiile vagi ale japonezilor referitoar la trenul de rulare.

Articole similare

Jeep a prezentat 7 concepte off-road în cadrul evenimentului anual „Easter Safari”

Mihai Morcovescu

Numărul de kilometri și data celui mai recent ITP pot fi verificate prin intermediul aplicației Istoric Vehicul de la RAR

Dragos Baltateanu

Test drive Jeep Gladiator – Preaspartanul

Filip Sîrbu

Leave a Comment