AUTOpro
Generale

Opel Experimental este numele celui mai nou concept al germanilor. Debutul, în toamna lui 2023

Constructorul german de automobile Opel a anunțat în mod oficial denumirea celui mai nou concept al său. Acesta se numește Experimental și își va face debutul în cadrul Salonului Auto de la Munchen din luna septembrie.

Marca din Russelsheim va publica mai multe detalii în săptămânile următoare, până la lansarea din toamnă.

Opel Experimental va sta la baza viitoarelor modele ale mărcii

Opel

Experimental reprezintă următoarea etapă în evoluția filozofiei de design „Bold and Pure”, care a fost prezentată pentru prima dată la GT X Experimental (foto, sus).

Noul prototip ilustrează perfecționarea continuă a mărcii deținută de Grupul Stellantis, aducând un plus de viață pilonilor mărcii Detox, Modern German și Greenovation. Acesta va influența designul viitoarelor modele de serie, potrivit reprezentanților companiei.

În același timp, noul concept-car va fi primul autovehicul care va purta noua siglă a mărcii germane. Dezvăluit în urmă cu câteva zile, aceasta este acum mai subțire, iar „The Blitz” (n.n. – fulgerul specific mărcii) a fost împărțit în două. Primul model de serie care va purta noul logo va debuta în 2024.

Opel

„După cum o spune și numele, Experimental va oferi o viziune clară pentru marcă și nu doar pentru o gamă de autovehicule. Acesta arată încotro se va îndrepta marca noastră în următorii ani – și va influența toate vehiculele noastre de serie din generația următoare. Este un simbol pentru ceea ce ne dorim să realizăm cu marca Opel“, a declarat Florian Huettl, director general Opel.

Sursa: Opel

Articole similare

ACAROM: românii au înmatriculat aproape 13.000 de automobile noi în primele opt luni din 2023

Mihai Morcovescu

Karma Kaveya este un nou coupe electric de performanță, care va oferi până la 1.196 CP

Mihai Morcovescu

Lexus ar putea în sfârșit să prezinte un LS fuel cell

Filip Sîrbu