AUTOpro
Concept car Generale

Nyobolt EV Concept vine cu o baterie revoluționară care se poate încărca în 6 minute

Nyobolt, o companie britanică producătoare de baterii pentru vehiculele electrice, a dezvăluit un concept al unei mașini sport cu emisii zero.

Cu un design inspirat de prima generație Lotus Elise, prototipul anunță un model de serie, care va intra în producție la începutul anului 2024. Acest exercițiu de design vine cu o baterie revoluționară, care poate fi încărcată de la 0% la 100% în doar 6 minute.

Nyobolt EV Concept va fi introdus în producția de serie la începutul anului viitor

Nyobolt

Nyobolt este un start-up co-fondat în 2019 de profesoara Clare Grey de la Universitatea Cambridge. Compania britanică tocmai a dezvăluit primul său concept de mașină sport electrică, pe care l-a denumit Nyobolt EV.

Prototipul este echipat cu o baterie litiu-ion de 35 kWh revoluționară care, potrivit celor de la Nyobolt, este capabilă să se încarce în doar 6 minute! Aceasta îi oferă conceptului o autonomie de cel mult 250 de kilometri.

Reprezentanții companiei spun că acumulatorul a fost supus unui riguros proces de testare, care a constat în 2000 de cicluri de reîncărcare rapidă. Potrivit Nyobolt, bateria nu și-a pierdut din capacitate și performanță.

Din punct de vedere estetic, conceptul de față este inspirat de prima generație Lotus Elise. Față de modelul produs între 1996 și 2000, acest prototipul cu zero emisii este cu 100 de milimetri mai lat și cu 150 de milimetri mai lung.

Vehiculul cu emisii zero are un look agresiv datorită prizelor de aer frontale, care sunt mai mari decât la Elise, dar și datorită elementelor aerodinamice sculptate în caroseria din fibră de carbon.

Aspectul exterior este completat de farurile LED, care au și rol de admisii, jantele de 19 inch și stopurile LED, care integrează la rândul lor prize de aer pentru răcire. Totodată, în locul oglinzilor laterale au fost montate camere, iar plafonul este detașabil. Priza de încărcare este, „ascunsă” în montantul B, în partea dreaptă, în spatele geamului lateral.

Exteriorul este finisat într-o nuanță cromată. În plus, datorită faptului că au fost folosite materiale ușoare, Nyobolt EV cântărește doar 1000 de kilograme.

După cum spuneam, conceptul Nyobolt EV va fi introdus în producția de serie la începutul anului viitor. De asemenea, și noua baterie va fi produsă tot din 2024 și va fi disponibilă inclusiv pentru mărcile de volum.

Sursa: Nyobolt

Articole similare

Lyft are noi parteneri: nuTonomy și Jaguar Land Rover

Filip Sîrbu

Podium pentru BMW Z4 GTE în primul an de American Le Mans Series

ACAROM: creștere de 19% pentru piața auto din România. Dacia, lider detașat și în iunie

Mihai Morcovescu