AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Michelin părăsește piața din Rusia după 26 de ani

Michelin este ultima companie care a anunțat că părăsește piața din Rusia, potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie.

Gigantul francez își vinde cele două companii locale către Power International Tyres, cel mai mare distribuitor de anvelope din această țară. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită.

Michelin era pe piața din Rusia din anul 1997

Michelin

Producătorul francez de anvelope Michelin a pătruns pe piața din Rusia în anul 1997. Șapte ani mai târziu avea să inaugureze uzina locală, devenind prima companie internațională de anvelope care a făcut acest lucru. Această piață reprezenta 1% din producția anuală a companiei din Clermont-Ferrand și 2% din vânzările globale.

Anul trecut, la mijlocul lunii martie, Michelin își suspendase activitatea după ce Rusia invadase Ucraina. Acum, gigantul din Hexagon tocmai a anunțat că va părăsi definitiv piața rusă.

Francezii își vând cele două companii locale – Michelin Russia Tire Manufacturing Company și Camso CIS – către Power International Tyres. Vorbim despre cel mai mare distribuitor de anvelope din această țară, un partener tradițional pentru Michelin. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

În urma acordului, vor fi păstrați 250 de angajați, dintre care majoritatea vor lucra la uzina Michelin din Davydovo. Noul proprietar spune că se află în imposibilitatea de a nu face concedieri.

Potrivit companiei, în perioada sa de vârf, uzina francezilor din Rusia avea 750 de angajați și producea anual până la două milioane de anvelope pentru piața rusă și pentru diverse țări din Europa de Nord.

Această tranzacție vine la doar câteva zile după ce Volkswagen a anunțat că a vândut toate acțiunile filialelor sale rusești și fabrica din orașul Kaluga. Germanii și-au vândut activele rusești către compania Avilon din Moscova.

Deși nu a fost anunțată o cifră oficială privind tranzacția, surse interne susțin că Avilon i-a plătit producătorului german de mașini aproximativ 125 de milioane de euro.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Castrol anunță lansarea Castrol ON

Gabi Gogiu

Ferrari prelungește oprirea producției până la începutul lunii mai

administrator_autopromag

Bateriile SSB vor schimba mașinile electrice

Florin Amariei