AUTOpro
Industrie Stiri

Daimler, acord pe tema Dieselgate de 1.26 miliarde de euro în SUA

Scandalul emisiilor motoarelor diesel mai găsește o rezolvare peste ocean, după ce Daimler, compania care deține, printre altele, Mercedes-Benz, a fost de acord cu plata a 1.26 miliarde de euro pentru a înceta judecata.

Un judecător federal a aprobat propunerea Daimler pentru o înțelegere cu guvernul SUA în ceea ce privește scandalul emisiilor în care s-a folosit un software care a ascuns emisiile motoarelor diesel pentru aproximativ 250.000 de autovehicule ale grupului auto.

Înțelegerea prin care Daimler își recunoaște vinovăția și își asumă plata acestei sume drept despăgubire și reparație a fost anunțată anul trecut și este compusă dintr-o amendă de 730 de milioane de euro pe plan civil, o altă penalitate adițională de 58 de milioane de euro și alte aproximativ 436 de milioane de euro pentru a repara mașinile afectate și pentru a elimina impactul emisiilor prin diferite inițiative curate.

Judecătorul federal Emmet Sullivan a spus despre această înțelegere că este corectă, rezonabilă și în interesul public. A subliniat, totodată, ca discuțiile pentru a se ajunge la această înțelegere au durat mai mult decât 3 ani.

Din aceeași înțelegere cu privire la scandalul emisiilor face parte și obligația ca Daimler să…

Vezi știrea completă pe 4×4.ro!

Articole similare

Fabrice Cambolive, fost director la Dacia, va fi începând cu 1 februarie noul CEO al mărcii Renault

Mihai Morcovescu

Daimler va avea propria fabrică de baterii

Filip Sîrbu

10.000 de stații de încărcare Tesla Supercharger deschise în Europa

Darius Pana

Leave a Comment