AUTOpro
Industrie Stiri

Daimler, acord pe tema Dieselgate de 1.26 miliarde de euro în SUA

Scandalul emisiilor motoarelor diesel mai găsește o rezolvare peste ocean, după ce Daimler, compania care deține, printre altele, Mercedes-Benz, a fost de acord cu plata a 1.26 miliarde de euro pentru a înceta judecata.

Un judecător federal a aprobat propunerea Daimler pentru o înțelegere cu guvernul SUA în ceea ce privește scandalul emisiilor în care s-a folosit un software care a ascuns emisiile motoarelor diesel pentru aproximativ 250.000 de autovehicule ale grupului auto.

Înțelegerea prin care Daimler își recunoaște vinovăția și își asumă plata acestei sume drept despăgubire și reparație a fost anunțată anul trecut și este compusă dintr-o amendă de 730 de milioane de euro pe plan civil, o altă penalitate adițională de 58 de milioane de euro și alte aproximativ 436 de milioane de euro pentru a repara mașinile afectate și pentru a elimina impactul emisiilor prin diferite inițiative curate.

Judecătorul federal Emmet Sullivan a spus despre această înțelegere că este corectă, rezonabilă și în interesul public. A subliniat, totodată, ca discuțiile pentru a se ajunge la această înțelegere au durat mai mult decât 3 ani.

Din aceeași înțelegere cu privire la scandalul emisiilor face parte și obligația ca Daimler să…

Vezi știrea completă pe 4×4.ro!

Articole similare

Noul Volkswagen Tiguan: primele imagini oficiale. Debutul este planificat pentru toamna lui 2023

Mihai Morcovescu

Simbolurile panoului de bord pe care șoferii le înțeleg cel mai puțin

Darius Pana

Mit Motors preia, repară, igienizează și returnează mașinile clienților

Robert Stan

Leave a Comment