AUTOpro
Eveniment Stiri

Alfa Romeo, tribut femeilor din motorsport

alfa romeo 8 martie femei

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual pe 8 martie. Alfa Romeo a ales să marcheze aceste moment cu un tribut pentru femeile din motorsport care au fost parte din istoria mărcii.

Alfa Romeo recunoaște eforturile femeilor care s-au implicat activ în motorsport, au depășit preconcepțiile și au reușit să deschidă noi orizonturi într-un mediu extrem de competitiv.

Printre numele pe care Alfa Romeo le pune în prim plan acum se numără și Ana Maria Peduzzi. Soția „Marocanului” Franco Comotti și-a făcut debutul într-un Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport pe care, culmea, si l-a cumparat singura de la insusi Ferrari. Ambitia a rezultat in castigarea clasei 1500 de la Mille Miglia si, dupa razboi, a participat la curse cu Alfa Romeo 1900 Sprint si Alfa Romeo Giulietta.

Baroneasa Maria Antonietta d’Avanzo este un alt nume important pentru marca italiana. Si-a facut debutul chiar in perioada interbelica si este recunoscuta drept un pionier al motorsportului italian. Aceast a fost si aviatoare, dar si jurnalista! In 1921 a castigat locul trei cu Alfa Romeo G1 in Brescia. Un moment memorabil ramane infrangerea lui Enzo Ferrari intr-o cursa.

Mariette Helene Delange, cunoscuta drept Helle Nice, a fost model, acrobat si dansatoare. Pe langa aceste calitati, implicarea sa in motorsport a marcat una dintre primele sponsorizari directe ale altor companii pentru sustinerea competitiilor sportive cu motor. In 1936 castiga Cupa Domnisoarelor din Monte Carlo, an in care a avut si un accident in Grand Prix-ul brazilian care a plasat-o in coma.

Odette Siko, Ada Pace, Susanna Raganelli, Tamava Vidali, Maria Grazia Lombardi si Liane Engeman sunt alte nume strans legate de Alfa Romeo, femei care au reusit sa fie cu un pas inainte vremurilor. Ele au contribuit major la schimbarea perceptiilor despre motorsport si raman o parte importanta a acestei lumi.

Articole similare

General Motors a scos pe strazi masini fara soferi

Florin Amariei

O insulă grecească va introduce transportul public electric

Andrada Arsenie

Studenții Universității din Michigan se vor plimba cu Navya

Filip Sîrbu

Leave a Comment