AUTOpro
Stiri

Scădere majoră a pieței auto britanice

Piata auto Marea Britanie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 44,4% în martie, la 254.684 unităţi, în urma închiderii showroom-urilor după instituirea măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei de coronavirus , a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

În martie, Dacia a vândut 3.010 vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 59,56% faţă de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 7.443 de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în martie se află Volkswagen Golf, Ford Fiesta, Mini, Ford Focus şi Nissan Qashqai.

Cererea pentru vehicule electrice a urcat cu aproape 200% în martie, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină au scăzut cu 62% şi, respectiv, 50%.

„În condiţiile adoptării măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei în martie, declinul pieţei auto nu reprezintă o surpriză. Nu se ştie încă cât va dura blocarea pieţei auto, dar situaţia va reveni la normal şi produsele vor fi aici. Între timp, continuăm să lucrăm cu Guvernul să facem tot ce putem pentru a ne asigura că miile de angajaţi din sectorul auto sunt pregătiţi de muncă”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 31% în primele trei luni din 2020, la 483.557 unităţi.

În perioada ianuarie-martie 2020, Dacia a vândut pe piaţa britanică 5.055 vehicule, în scădere cu 53,73% faţă de primele trei luni din 2019, când a înmatriculat 10.926 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în perioada ianuarie-martie 2020 se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Vauxhall Corsa şi Nissan Qashqai.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Articole similare

Lamborghini începe producția de măști chirurgicale și viziere medicale

administrator_autopromag

Mașinile electrice au costuri mai ridicate și timpi de așteptare mai mari în service decât mașinile termice

Mihai Morcovescu

Mazda va continua să vândă motoare diesel atâta timp cât va exista cerere

Mihai Morcovescu

Leave a Comment