AUTOpro
Stiri

Piața auto din România a scăzut cu 32% în luna martie 2020

Dacia Logan Stepway

Piața auto din România a avut parte de o scădere mult mai mică în luna martie față de cifrele raportate de principalele piețe europene.

Înmatriculările de automobile noi au scăzut cu 32% în luna martie pe piața din România. Conform raportului emis de DRPCIV și ACAROM, în luna martie 2020 au fost înmatriculate 6.654 de automobile noi.

Pe piețele din Europa, scăderea a fost mult mai dramatică: -85% în Italia, -72% în Franța, -69% în Spania, -44% în Marea Britanei și -38% în Germania.

Revenind la piața din România, în primul trimestru din 2020, Dacia se menține pe primul loc cu 7.437 unități înmatriculate, dar în scădere accentuată cu -38.43% față de primul trimestru al anului 2019. Pe locul doi se menține Volkswagen cu 2.604 unități înmatriculate în primul trimestru și Skoda cu 2.454 unități înmatriculate.

Clasamentul pe modele este dominat de Dacia care ocupă primele trei locuri cu modelele Logan, Sandero și Duster. Pe locurile următoare în preferințele clienților din România sunt Skoda Octavia și Renault Clio.

Articole similare

Opel Crossland debutează cu un aspect actualizat și cu o tehnologie nouă

Autopromag

Primele estimări pentru luna aprilie: piața auto a scăzut cu 98% în Italia

Autopromag

Goana după baterii. GM, parteneriat cu un startup

Florin Amariei

Leave a Comment