AUTOpro
Generale Stiri

Mercedes-Benz a publicat primele imagini cu interiorul noului E-Class. Debutul este programat pentru 2023

După o perioadă îndelungată în care mai multe prototipuri camuflate au fost surprinse în timpul testelor, Mercedes-Benz a publicat astăzi primele imagini oficiale cu noua generație E-Class. Mai exact, cu interiorul emblematicului sedan de lux.

Cea de-a șasea generație a modelului executive va primi ecranul MBUX Superscreen ce se întinde pe toată lungimea planșei de bord și o cameră selfie. Debutul este planificat în cursul acestui an.

Noul Mercedes-Benz E-Class va primi în premieră o cameră selfie/video

Așa cum se anticipa, noua limuzină, care poartă numele de cod W214, habitaclul seamănă foarte mult cu cel de pe electricul EQE.

Există, însă, o diferență vizibilă între cele două modele. Astfel, germanii au înlocuit orificiile de ventilație laterale în stil turbină ale sedanului electric cu niște orificii mai subțiri, care au o formă curbată și care se conectează la gura de aerisire centrală pentru un aspect mai elegant și mai minimalist.

O altă modificare constă în camera selfie/video, care a fost amplasată în zona superioară a tabloului de bord. Aceasta este disponibilă opțional ca parte a sistemului MBUX Superscreen, care include și display-ul suplimentar de pe planșa de bord situată în dreptul pasagerului din dreapta.

Această cameră poate fi folosită doar când mașina este staționată și va putea fi folosită inclusiv pentru conferințe video pe aplicațiile Zoom și Webex.

Noul Mercedes-Benz E-Class va veni și cu alte aplicații precum TikTok, browser-ul Vivaldi și portalul virtual ZYNC pentru acces la știri, clipuri redate în direct, jocuri video și alte tipuri de conținut la cerere. De asemenea, clienții vor beneficia și de popularul joc video Angry Birds.

Noul E-Class va veni cu iluminare ambientală activă

În același timp, pe noul E-Class, instrumentarul de bord digital de tip „tabletă” nu mai este integrat în bord ca la EQE, iar pe de altă parte pe sedanul de lux regăsim acum și butoane fizice pentru climatizare sau modul de condus. Acestea sunt amplasate chiar sub ecranul central al sistemului de infotainment.

Tot o noutate este și camera suplimentară inteligentă, care va monitoriza mișcările ochilor celui de la volan. În cazul în care sistemul „vede” șoferul că privește ecranul din fața pasagerului, luminozitatea display-ului va fi redusă automat pentru a înlesni citirii informațiilor afișate.

Nu în ultimul rând, noua iterație E-Class va veni și cu un sistem de iluminare ambientală activă. Acesta va funcționa în armonie cu sistemul audio astfel încât jocul de lumini se va schimba în funcție de ritmul melodiei care răsună în boxe.

Apropo de sistemul audio, acesta este oferit de germanii de la Burmester și are 17 difuzoare și patru transductoare de sunet, care sunt amplasate sub scaunele frontale.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa E își va face debutul în cursul anului curent, existând posibilitatea să apară chiar în primăvară.

Sursa: Mercedes-Benz

Articole similare

Lamborghini Urus a fost lansat oficial în România

Filip Sîrbu

General Motors vrea sa domine piata masinilor electrice

Florin Amariei

Audi a dezvăluit noua generație A5, care înlocuiește în gamă modelul A4

Mihai Morcovescu