AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul VinFast VF5 Plus va ajunge în Europa în 2024 ca rival direct pentru Dacia Spring

Vietnamezii de la VinFast au anunțat că primele exemplare ale noului lor model electric de clasă mică VF5 Plus au fost livrate pe piața locală. Acesta este cel mai mic și cel mai eficient dintre cele cinci modele cu emisii zero din gama VinFast.

AUTOpro a aflat, în premieră, că hatchback-ul subcompact pe baterii va ajunge și în Europa spre sfârșitul anului 2024 ca rival direct pentru Dacia Spring.

VinFast VF5 Plus oferă 134 CP și 300 km autonomie

VinFast

Producătorul vietnamez de automobile electrice prezenta la ediția CES 2022 din Las Vegas noua sa gamă de vehicule. Este vorba despre VF5 (clasa mică), VF6 (clasa subcompactă), VF7 (clasa compactă) și SUV-urile de mari dimensiuni VF8 (clasa mare) și VF9 (clasa executive).

Listele de pre-comenzi au fost deschise în decembrie anul trecut. Potrivit informațiilor oficiale, în primele 9 ore de la deschiderea listelor au fost primite peste 3.000 de rezervări. Acum, reprezentanții VinFast anunță că au fost livrate primele exemplare ale celui mai mic dintre modelele sale.

Noul VF5 Plus este un automobil de segment A-SUV, care a fost desenat de celebrele case italiene de design Pininfarina și Torino Design. Modelul dispune de un design modern, tineresc și elegant deopotrivă, precum și de 35 de combinații de culori pentru exterior și interior.

Din punct de vedere estetic, VF5 Plus a primit la partea frontală lumini diurne sub forma unor benzi LED care formează litera V în vârful căreia se află sigla VinFast.

Vehiculul vine cu multe tehnologii avansate, precum asistent digital, actualizări „over-the-air”, Cruise Control standard, sistem de detectare a unghiului mort, asistență la parcarea cu spatele și multe altele.

În ceea ce privește partea tehnică, VF 5 Plus folosește un motor electric care are o putere maximă de 134 CP și 135 Nm de cuplu. Acesta este alimentat de un pachet de baterii litiu de 37,23 kWh, care asigură o autonomie de peste 300 de kilometri.

După cum spuneam, VF5 Plus va ajunge și pe piața din Europa spre sfârșitul anului 2024. Pe piața din Asia VF5 Plus, prețul de pornire este echivalentul a circa 17.700 de euro.

Sursa: VinFast

Articole similare

Kia, soluții de mobilitate pentru armată la IDEX 2021

Florin Amariei

BMW amână construcţia fabricii de la Debrecen

Robert Stan

Corespondență în exclusivitate de la Detroit

Filip Sîrbu