AUTOpro
Romania my love Stiri

Cristian Prichea este noul director al Companiei Naționale de Vânzări a Ford în România

Cristi Prichea - Ford CNV

Ford România a anunțat astăzi că noul director general al Companiei Naționale de Vânzări este Cristian Prichea, acesta înlocuindu-l pe Attila Szabo, care la rândul său este numit Director General al Ford Ungaria și Ford Cehia.

Szabo a condus operațiunile de vânzări și marketing ale mărcii Ford în România începând cu 2016, iar din ianuarie anul curent el supervizează și Republica Cehă.

„România va ocupa mereu un loc special în inima mea și sunt onorat că am avut șansa de a lucra aici, alături de o echipă nu numai foarte tânără, dar totodată creativă si foarte dinamică. Cred că numirea lui Cristian în fruntea operațiunilor de vânzări și marketing vine la momentul oportun pentru activitatea noastră comercială din România. Cristian este, așadar, primul român numit în această funcție și sunt convins că sub conducerea sa performanțele Ford de vânzări vor continua în aceeași direcție pozitivă ca și până acum”, a declarat Attila.

Cristian Prichea (34) este inginer economist în domeniul mecanicii, absolvent al Universității Politehnica București si lucrează pentru Ford România încă din august 2010, atunci când Ford a înființat Compania Națională de Vânzări din București. În această perioadă el a ocupat diferite functii in departamentul de marketing al companiei, pentru ca în 2015 să fie numit Director de Vânzări la Ford România. Din 2016 și până în prezent, Cristian a lucrat pentru Ford Europa, la sediul din Koln (Germania), în cadrul Departamentului de Coordonare a Vânzărilor Ford la nivel European.

„Mă bucur foarte mult să fiu din nou alături de echipa noastră din București și să reiau colaborarea cu întreaga rețea de distribuitori autorizați din țară. Vom începe această călătorie împreună într-o perioadă dinamică, marcată totodată de numeroasele produse noi pe care le vom lansa. Am toată determinarea și energia de a lucra cu echipa noastră, angajați și dealeri, pentru a menține marca Ford în topul vânzărilor de mașini noi din România”, a declarat Prichea.

2019 este un an extrem de important pentru activitatea Ford România, inclusiv prin prisma operațiunilor de la Craiova, acolo unde va demara producția noului Ford Puma, primul model hibrid construit vreodată în România.

Acesta se va adăuga producției actualului model EcoSport și mult premiatului motor de 1.0 l EcoBoost. Investiția totală a Ford în România se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de euro, dintre care 200 de milioane de euro au fost investiți pentru a susține producția noului Puma.

Ford România are în prezent 4900 de angajați, urmând ca până la finalul acestui an forța de muncă să crească până la un total 6300 de angajați, ca urmare a demarării unui amplu program de recrutare la Craiova pentru a susține producția modelului Puma.

Articole similare

Apple a amânat pentru 2026 lansarea primului său automobil electric autonom

Mihai Morcovescu

Fiat 600 Electric: noi imagini cu viitorul SUV cu emisii zero (cu video)

Mihai Morcovescu

BMW a înregistrat 48 de nume noi pentru actualele și viitoarele sale modele

Mihai Morcovescu

Leave a Comment