AUTOpro
Generale Green car Stiri

Versiunea de serie a modelului Renault K-ZE a fost lansată în China

SUV-ul de oraș cu propulsie electrică Renault City K-ZE a fost lansat oficial pentru piața chineză, dar ar putea ajunge în curând și în Europa.

Renault a prezentat conceptul modelului K-ZE, un crossover electric de oraș, la Salonul Auto de la Paris din 2018. Șase luni mai târziu, versiunea de serie a modelului Renault City K-ZE a fost prezentată oficial la Salonul Auto de la Shanghai.

Renault nu a a dat însă prea multe detalii tehnice despre noul model electric ce este deocamdată rezervat pentru piața din China. Nu au fost comunicat detalii tehnice despre capacitatea bateriei sau puterea motorului electric, dar la prezentarea anterioară a conceptului a fost menționată o autonomie de 250 km măsurată în ciclul NEDC.

Renault a precizat însă că noul model are nevoie de doar 50 minute de încărcare la o stație rapidă pentru a atinge un nivel de 80% pentru baterii.

Amptamentul noului model este 2.433 mm, iar portbagajul are un volum de 300 litri. Garda la sol pentru Renault City K-ZE este de 150 mm.

Interiorul are elemente similare cu modelele Dacia, ca de exemplu butoanele pentru climatizare, dar și un display tactil de 8 inch ce oferă informații de la sistemul electric și sistemul de navigație.

Noul model Renault K-ZE este produs la uzina din eGT New Energy Automotive din Shiyan, China ce aparține alianței dintre Renault-Nissan și compania chineză Dongfeng.

Modelul ar putea fi adus și pe piața europeană, unde interesul pentru acest model este mare, dar, dacă se va întâmpla, lansarea europeană va avea loc în 2020 sau 2021.

Articole similare

Filmele care au distrus cele mai multe mașini

Florin Amariei

Cele mai cool concepte ale Salonului Auto de la New York

Autopromag

Nou concesionar Citroen

Autopromag

Leave a Comment