AUTOpro
Stiri Green car Prezentari

CES 2023: VinFast VF6 și VF7 – Specificații oficiale

VinFast VF6 si VF7 la CES 2023

CES 2023 este locul unde se fac cele mai multe și poate cele mai importante anunțuri de la început de an. Cel mai mare producător vietnamez de mașini a decis dezvăluie detaliile tehnice pentru VinFast VF6 și VF7, două crossovere ce vor concura în cele mai disputate segmente din Europa.

Despre VinFast am tot scris, informațiile despre această companie ce va fi cu siguranță una dintre cele mai însemnate din industria auto în doar câțiva ani. Asta fiindcă strategia de dezvoltare este una pe cât se poate de bine pusă la punct, iar ambițiile sunt mari, motive pentru care Juriul AUTOBEST a decis să acorde acestui producător titlul „The Rising Star”, primul astfel de premiu acordat de cea mai mare organizație auto din Europa după numărul de țări membre.

Dacă despre VinFast VF8 am adus detalii încă din primăvara anului trecut, acum, direct de la CES 2023, avem specificațiile oficiale pentru VinFast VF6 și VF7.

Detalii tehnice VinFast VF6 și VF7

Specificatii VinFast VF6 si VF7
Click pe Tabel pentru dimensiunea completă.

Așa cum se poate observa, VinFast VF6 și VF7 acoperă două dintre cele mai importante segmente auto din Europa. Avem în față crossovere din segmentele B și C, ambele extrem de echilibrate. Puterea motoarelor este optimă pentru clasa mașinilor, iar autonomia, stabilită după normele WLTP, este mai mult decât decentă. Ba chiar, am putea aprecia că VinFast VF6 și VF7 aduc mai mulți kilometri între încărcări decât ne-am fi așteptat. Pentru cea mai performantă variantă VF7 vedem că există tracțiune integrală.

VinFast VF6 si VF7 la CES 2023

Totodată, este de admirat că nu s-au făcut concesii pe partea de tehnologie de la bord, toate modelele vin din standard cu ecrane ale sistemului de infotainment de minim 12,9 inch, cu până la 15 inch pentru versiunea VF7 Plus. Foarte important este că VinFast VF6 și VF7 pot primi update-uri de la distanță, așa că multe dintre îmbunătățirile mașinilor vor ajunge a fi instalate fără să fie nevoie de deplasare într-o unitate service.

Mai mult, echiparea ADAS standard include cele mai folositoare sisteme actuale, iar în scurt timp VinFast VF6 și VF7 vor propune tehnologie radar 4D în habitaclu, grație unui parteneriat cu Vayyar. Sistemul va permite integrarea funcției de detecție a copiilor lăsați în mașină (CPD – Child Presence Detection), pentru ca în cazul în care un copil rămâne în vehicul să fie emisă o alarmă.

Abia așteptăm ca VinFast VF6 și VF7 să debuteze în Europa, fiindcă vor reprezenta o gură de aer proaspăt și vor pune presiune și mai mare pe ceilalți producători auto, iar concurența reală reprezintă un beneficiu pentru consumatori.

Articole similare

Tesla a produs primul exemplar de serie al camionetei electrice Cybertruck

Mihai Morcovescu

Hyundai va lansa noua generație Santa Fe în această vară. Debutul comercial, în 2024

Mihai Morcovescu

Samsung va testa automobile robot în Coreea

Filip Sîrbu