AUTOpro
Industrie Stiri

Mercedes-Benz accelerează electrificarea, dar nu spune când va renunța complet la combustia internă

Deținătorul Mercedes-Benz, Daimler, a anunțat că marca auto accelerează electrificarea completă a portofoliului, dar nu a arătat când va renunța complet la motoarele pe combustie internă (ICE).

La fel ca şi rivalii germani BMW şi Volkswagen, Daimler a beneficiat în semestrul doi din 2020 de majorarea cererii în China pentru maşinile de lux, ceea ce a atenuat declinul vânzărilor din primul semestru. Dar ritmul producţiei nu a putut fi menţinut din cauza lipsei semiconductorilor.

În acest context, Daimler a anunţat, fără a da detalii suplimentare, că intenţionează să accelereze electrificarea gamei sale de produse. În 2019, grupul german estima că vehiculele complet electrice şi cele hibride plug-in vor reprezenta peste 50% din vânzări, până în 2030.

“Vrem să accelerăm electrificarea gamei noastre de produse. Este obiectivul nostru să atingem această ţintă mai rapid”, a afirmat directorul general Ola Kallenius.

Acesta a adăugat că vor fi retehnologizate două dintre cele mai vechi fabrici Daimler din Germania – Unterturkheim şi Berlin-Marienfelde – iar unii angajaţi vor produce componente pentru vehicule electrice.

Luna viitoare, Daimler va dezvălui noul sedan integral electric Mercedes-Benz EQS, cu autonomie de până la 770 de kilometri.

Articole similare

Hyundai a confirmat prețurile pentru Ioniq 5 în România

Florin Amariei

Concursul de eleganță Villa d’Este a fost amânat

Dan Damian

Norvegianul Mads Østberg a câștigat Raliul Brașovului la volanul unui Citroën C3 Rally2

Darius Pana

Leave a Comment