AUTOpro
Industrie Stiri

Mercedes-Benz accelerează electrificarea, dar nu spune când va renunța complet la combustia internă

Deținătorul Mercedes-Benz, Daimler, a anunțat că marca auto accelerează electrificarea completă a portofoliului, dar nu a arătat când va renunța complet la motoarele pe combustie internă (ICE).

La fel ca şi rivalii germani BMW şi Volkswagen, Daimler a beneficiat în semestrul doi din 2020 de majorarea cererii în China pentru maşinile de lux, ceea ce a atenuat declinul vânzărilor din primul semestru. Dar ritmul producţiei nu a putut fi menţinut din cauza lipsei semiconductorilor.

În acest context, Daimler a anunţat, fără a da detalii suplimentare, că intenţionează să accelereze electrificarea gamei sale de produse. În 2019, grupul german estima că vehiculele complet electrice şi cele hibride plug-in vor reprezenta peste 50% din vânzări, până în 2030.

“Vrem să accelerăm electrificarea gamei noastre de produse. Este obiectivul nostru să atingem această ţintă mai rapid”, a afirmat directorul general Ola Kallenius.

Acesta a adăugat că vor fi retehnologizate două dintre cele mai vechi fabrici Daimler din Germania – Unterturkheim şi Berlin-Marienfelde – iar unii angajaţi vor produce componente pentru vehicule electrice.

Luna viitoare, Daimler va dezvălui noul sedan integral electric Mercedes-Benz EQS, cu autonomie de până la 770 de kilometri.

Articole similare

Mitsubishi Motors renunță la lansarea de noi vehicule în Europa

Robert Stan

Kia lansează Creativity Drive de Ziua internațională a copiilor

Florin Amariei

Fiat Chrysler, vinovată de coruperea liderilor sindicatului muncitorilor

Florin Amariei

Leave a Comment