AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noua generație Renault Zoe: autonomie de 390 km

Renault a prezentat oficial a doua generație a modelului full-electric Renault Zoe. Constructorul francez a păstrat forma generală, dar a adus o serie de îmbunătățiri majore modelului electric.

Renault a dezvluit oficial noua generație a modelului electric Zoe. Deși păstrează forma cu care ne-am obișnuit, noul model se prezintă cu un look proaspăt și modern plus o serie de îmbunătățiri majore la nivel tehnic.

Partea frontală este acum încadrată de blocuri optice subțiri cu lumini de zi LED, în timp ce în spate sunt păstrate stopurile în formă de romb, dar acestea primesc lumini LED.

Interiorul era capitolul unde Zoe suferea cel mai mult. Noul model vine cu un instrumentar de bord complet nou plus un display de 9.3 inch poziționat vertical pe consola centrală. Butoanele și sistemul de climatizare sunt similare cu cele folosite de noul model Dacia Duster, iar volanul lui Zoe este unul nou. Levierul pentru selectarea direcției de mers a fost și el modificat, iar acum apare și poziția B, pentru recuperarea energiei.

La nivel tehnic, noua generație Renault Zoe vine cu un nou motor electric de 136 CP, dar păstrează în gamă și actualul motor electric de 110 CP. Noul motor de 136 CP îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/oră în 10 secunde, în timp ce viteza maximă este de 140 km/oră.

Zoe are acum o baterie nouă cu o capacitate de 52 kWh față de 41 kWh, cât are actuala generație. Noul acumulator oferă o autonomie de 390 km măsurată în ciclul WLTP. Mai mult, Zoe oferă acum și conector CCS ce permite încărcarea la stațiile cu curent continuu de 50 kW.

Articole similare

Mitsubishi face disponibilizări pentru a reduce costurile

Autopromag

Hyundai are în plan să lanseze taxiuri aeriene

Andrada Arsenie

Noi baterii pentru EV-uri! 10 minute la priză pentru 400 km autonomie

Florin Amariei

Leave a Comment