AUTOpro
Stiri

Industria auto și cea aeronautică, nemulțumite de planul pentru mediu al Comisiei Europene

nemultumiri fit for 55

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) spune că măsurile anunțate de Comisia Europeană cu privire la industria auto pentru atingerea țintelor de mediu nu sunt „raționale”.

„Interzicerea unei tehnologii nu este o soluţie raţională în acest stadiu”, a reacţionat Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). ”Toate opţiunile, inclusiv motoarele termice foarte eficiente, hibridele şi vehiculele alimentate cu hidrogen trebuie să joace un rol către neutralitatea climatică”, consideră această asociaţie.

Preşedintele ACEA, Oliver Zipse, care de asemenea conduce compania germană BMW, a cerut în acest context „instituţiilor UE să se concentreze mai degrabă pe inovaţie decât pe impunerea sau interzicerea unei tehnologii anume”.

La rândul său, directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian (IATA), Willie Walsh, a avertizat că noile „taxe vor devia din sectorul aerian bani care ar putea fi folosiţi pentru reducerea emisiilor prin înnoirea flotelor şi adoptarea de tehnologii curate”. „Aviaţia este angajată faţă de reducerea emisiilor de carbon şi nu avem nevoie de măsuri persuasive sau punitive”, a indicat Walsh.

Pachetul de măsuri propus miercuri de Comisie, denumit ‘Fit for 55’, schiţează arhitectura legală a transformării energetice şi climatice a UE.

Articole similare

Bentley trece la Audi?

Andrada Arsenie

Andy Palmer, șeful Aston Martin, înlocuit cu Tobias Moers de la Mercedes-AMG

Robert Stan

Ford reușește să învingă GM în lupta privind publicitatea virală

Florin Amariei

Leave a Comment