AUTOpro
Stiri

Industria auto și cea aeronautică, nemulțumite de planul pentru mediu al Comisiei Europene

nemultumiri fit for 55 si Euro 7

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) spune că măsurile anunțate de Comisia Europeană cu privire la industria auto pentru atingerea țintelor de mediu nu sunt „raționale”.

„Interzicerea unei tehnologii nu este o soluţie raţională în acest stadiu”, a reacţionat Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). ”Toate opţiunile, inclusiv motoarele termice foarte eficiente, hibridele şi vehiculele alimentate cu hidrogen trebuie să joace un rol către neutralitatea climatică”, consideră această asociaţie.

Preşedintele ACEA, Oliver Zipse, care de asemenea conduce compania germană BMW, a cerut în acest context „instituţiilor UE să se concentreze mai degrabă pe inovaţie decât pe impunerea sau interzicerea unei tehnologii anume”.

La rândul său, directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian (IATA), Willie Walsh, a avertizat că noile „taxe vor devia din sectorul aerian bani care ar putea fi folosiţi pentru reducerea emisiilor prin înnoirea flotelor şi adoptarea de tehnologii curate”. „Aviaţia este angajată faţă de reducerea emisiilor de carbon şi nu avem nevoie de măsuri persuasive sau punitive”, a indicat Walsh.

Pachetul de măsuri propus miercuri de Comisie, denumit ‘Fit for 55’, schiţează arhitectura legală a transformării energetice şi climatice a UE.

Articole similare

Suzuki Jimny cu 5 uși a fost lansat și păstrează caracteristicile off-road ale versiunii scurte

Darius Pana

ACEA: piața auto europeană a crescut cu aproape 14% în 2023. Dacia a stabilit noi recorduri

Mihai Morcovescu

Americanii de la Prieto au dezvoltat o baterie 3D care se încarcă în doar 3 minute (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment