AUTOpro
Stiri Cult

Cele mai scumpe 10 mașini din lume

cele mai scumpe 10 masini din lume

Calculezi o rată pentru o mașină nouă sau încerci să găsești cel mai ieftin service? Până când deslușești acest lucruri importante, iată care sunt cele mai scumpe 10 mașini din lume care deja și-au găsit proprietari!

Mai jos ne vom referi doar la acele mașini care au un preț destul de piperat de noi, nu la exemplare care la diferite licitații au primit sume fabuloase. Drept urmare, automobile precum Ferrari 250 GTO nu vor fi în această listă.

Începem de la coadă la cap. Locul 10 este ocupat de Pagani Huayra Roadster BC. În buna tradiție a constructorului, această variantă decapotabilă a venit la scurt timp după varianta Huayra BC. Cu 800 de CP (cu 50 CP mai mulți față de varianta coupe), 1049 de Nm, un design fantastic și o prezență incredibilă, acest roadster a avut un preț de 2,9 milioane de euro. A fost vândut integral, întrucât au fost produse doar 40 de exemplare.

Pe locul 9 se află Bugatti Chiron Pur Sport, un hypercar concentrat pe aerodinamică și putere. Propulsorul W16 de 8 litri îi confera 1.500 de CP și are un preț de 3,1 milioane de euro.

Locul 8 este ocupat de Lamborghini Sian. Deși este bazat pe Aventador SVJ, acest automobil oferă o privire înspre viitorul mărcii italiene. Folosește motorul V12 de 6,5 litri, dar adaugă un sistem mild hybrid de 48 Volt ce-l face cel mai puternic Lamborghini făcut vreodată. Pentru a-l avea trebuie plătiți 3,2 milioane de euro fără personalizări suplimentare.

Bugatti revine cu un nou exemplar în topul celor mai scumpe 10 mașini din lume pe locul 7 cu Chiron Super Sport 300+. Limitat la 30 de unități și capabil să depășească 482 de km/h, hypercar-ul costă 3,5 milioane de euro. Proprietarii, însă, vor putea atinge doar un maximum de 445 km/h.

Lamborghini Veneno intră pe locul 6, dar toate cele 14 exemplare au fost vândute și au avut un preț de plecare de 3,9 milioane de euro.

Cele mai scumpe 10 mașini din lume – top 5!

Pe locul 5 se situează Bugatti Divo cu un preț de 5,1 milioane de euro. Au fost realizate 40 de exemplare care și-au găsit proprietar, cu toate că doar înfățișarea exterioară a fost schimbată față de Chiron. Impactul vizual, însă, este spectaculos.

Pe 4 vine Mercedes-Maybach Exelero pentru a contrabalansa influența francezo-italiană cu un preț de aproximativ 7,2 milioane de euro. Acest model este unicat și a fost creat pentru o subsidiară a Goodyear.

Top 3 este format din:
– Bugatti Centodieci – 8,2 milioane euro;
– Bugatti La Voiture Noire – 18 milioane euro;
– Rolls-Royce Boat Tail – 27 milioane euro.

Acestea sunt cele mai scumpe 10 mașini din lume!

Articole similare

NOUL JAGUAR XF: ELEGANT, LUXOS, CONECTAT

administrator_autopromag

Mazda prezintă noul EZ-6, un sedan de clasă medie care va oferi o versiune PHEV și una electrică

Mihai Morcovescu

Citroen lansează noul SpaceTourer facelift: autonomie extinsă la 350 km

Mihai Morcovescu

Leave a Comment