AUTOpro
Generale Green car Stiri

Zeekr a publicat primele imagini cu noul model electric de performanță 001 FR

Producătorul chinez de automobile Zeekr a prezentat în avanpremieră un nou model de performanță, care se numește 001 FR.

Comparativ cu versiunea standard 001 pe care este bazat, acesta vine cu îmbunătățiri estetice la exterior și la interior. De asemenea, noul model ar putea dezvolta o putere maximă de peste 536 CP.

Noul Zeekr 001 FR ar putea folosi până la patru motoare electrice de peste 536 CP

Zeekr

Zeekr este o companie producătoare de mașini care este deținută de gigantul Geely. Constructorul asiatic a obținut la început de 2023 o finanțare de 750 de milioane de dolari de la un grup de investiții din China format din cinci companii de top din această țară.

Acești bani îi vor ajuta pe chinezi să se extindă pe piața europeană spre sfârșitul anului curent. Primul model care va fi lansat în Europa va fi crossover-ul subcompact X. Însă până atunci, Zeekr pregătește lansarea unui model de performanță cu zero emisii, iar acum a publicat primele imagini cu acesta.

Numele noului model este 001 FR și este în fapt versiunea de performanță a liftback-ului 001. Sportiva chineză vine cu o parte frontală redesenată, cu o grilă finisată în negru mai mare și cu prize de aer care au crescut în dimensiuni. De asemenea, în bara de protecție regăsim un element aerodinamic și faruri cu tentă fumurie.

Aspectul exterior este completat de noi praguri sculptate, jante negre, un spoiler posterior revizuit, un eleron din fibră de carbon supradimensionat și un difuzor de aer pronunțat. De asemenea, se pare că 001 FR va putea fi echipat opțional cu un radar LiDAR pe plafon.

Deocamdată, Zeekr nu a dezvăluit informațiile de ordin tehnic despre noul 001 FR. Modelul din care derivă este disponibil cu unul sau cu două motoare electrice și oferă între 268 și 536 CP. Acestea folosesc trei variante de baterie: 86, 100 și 140 kW. Există și o versiune cu autonomie extinsă, care poate parcurge 1.032 de kilometri cu o singură încărcare.

Putem presupune că 001 FR va avea mai mult de 536 CP și ar putea adopta un grup propulsor cu trei sau chiar patru motoare. În plus, potrivit presei chineze, modelul de performanță ar putea avea un preț de aproximativ 138.700 de dolari.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Volkswagen a dezvoltat un nou motor electric de 286 CP. Acesta va debuta pe noul ID.7

Mihai Morcovescu

Corespondență de la Londra – Cel mai capabil Ford din istorie a fost lansat la Londra

Filip Sîrbu

VinFast va prezenta la CES 2024 un concept-car, un SUV electric nou și o bicicletă pe baterii

Mihai Morcovescu