AUTOpro
Stiri Green car

Moscova, capitala unei țări bogate în petrol, va avea propria rețea de încărcare pentru BEV-uri

moscova statii incarcare bev

Moscova urmărește, în mod surprinzător, creșterea numărului de mașini electrice pe baterii (BEV-uri) în unitatea sa administrativ-teritorială. Metropola va avea propria sa rețea de stații de încărcare pentru aceste automobile.

Deși Moscova este capitala unei țări bogate în petrol și care încă se mai bazează pe exportul sau prelucrarea acestei resurse naturale de care Uniunea Europeană încearcă să scape definitiv din 2035, localitatea nu ignoră trendul electrificării complete. Față de alte metropole europene, Moscova anunță că investește într-o rețea de stații de încărcare care vor fi deținute de autoritățile locale.

„Avem în jur de 2.000 de mașini electrice acum în Moscova și numărul acestora este estimat că va crește cu 15%-20% anual. Infrastructura de încărcare pentru BEV-uri trebuie să apară la nivelul întregului oraș pentru a putea susține această dezvoltare”, a spus Maxim Liksutov, director al Departamentului pentru Transport din cadrul Primăriei Moscova, într-un interviu acordat Reuters.

Acesta a mai adăugat că era de așteptat ca Moscova, un oraș cu 12,5 milioane de locuitori, să se ralieze trendului global care a cunoscut o explozie la capitolul comercializare BEV-uri.

Capitala Rusiei ar urma să aibă peste 600 de stații de încărcare în 2023. Planurile autorităților sunt compuse din realizarea a 200 de astfel de puncte anual. Liksutov n-a precizat, totuși, de ce fel de stații va fi vorba. Nu este încă știut dacă vor folosi și tehnologia încărcării rapide CCS de peste 50 kW. Cu toate astea, într-o mișcare surprinzătoare, oficialul a spus că va respecta standardele internaționale în domeniu pentru dezvoltarea acestor stații de încărcare. Mai mult, se urmărește și schimbarea mijloacelor de transport în comun.

Finalmente, și inițiativele private vor beneficia de un avantaj: procesul de aprobare al noilor stații de încărcare va fi simplificat.

Articole similare

Uber caută parteneri

Andrada Arsenie

Pal-V Liberty – prima masina zburatoare care poate fi inmatriculata in UE

Florin Amariei

Europa este capabilă să producă mai multă energie electrică prin vânt decât prin arderea cărbunilor

Filip Sîrbu

Leave a Comment