AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Noul Opel Corsa facelift va primi în premieră versiuni mild-hybrid de până la 136 CP

Producătorul german de automobile Opel anunță că va introduce în curând în gama noului Corsa facelift versiuni mild-hybrid la 48 de volți.

Aceasta reprezintă o premieră pentru modelul de clasă mică din Rüsselsheim.

Versiunile Opel Corsa Hybrid vor oferi până la 136 CP

Opel

Oficialii mărcii au anunțat că noul Corsa facelift va putea fi comandat în curând și în versiuni mild-hybrid la 48 de volți. Acestea vor purta denumirea comercială de Corsa Hybrid.

Sistemul are la bază un motor pe benzină de 1,2 litri, disponibil în variante de 100 și 136 CP, care a fost dezvoltat special pentru aceste versiuni. Ansamblul mai conține o nouă cutie de viteze electrificată cu șase trepte și dublu ambreiaj și o baterie de 0,4 kWh. Motorul electric are 28 CP și 55 Nm și este integrat în noua transmisie.

Potrivit informațiilor oficiale, noul Opel Corsa Hybrid va consuma cu până la 15% mai puțin combustibil comparativ cu un Corsa echipat cu motor termic de 1,2 litri. Mai exact, Corsa mild-hybrid va consuma cu până la 1 litru/100 de kilometri mai puțin.

În anumite situații, cum ar fi în trafic și la viteze de până la 30 km/h, benzinarul de pe Corsa Hybrid și motorul electric funcționează împreună sau separat pentru a optimiza consumul de energie și performanța. Astfel, sistemul va permite mașinii să ruleze în modul pur electric pe o distanță de cel mult un kilometru. În același timp, bateria stochează energia recuperată prin sistemul de frânare regenerativă.

Opel și-a propus să ofere cel puțin un model electric pe baterii în fiecare gamă până la sfârșitul anului 2024. Începând cu 2025, fiecare automobil din Rüsselsheim nou va fi complet electric.

Sursa: Opel

Articole similare

Turcia va majora cu 40% prețurile tuturor mașinilor produse în China

Mihai Morcovescu

Șeful Citroen nu vede în noul e-C3 un rival principal pentru Dacia Spring

Mihai Morcovescu

Marile piețe auto europene revin, încet, la viață

Robert Stan