AUTOpro
Generale Green car Stiri

Opel pregătește un model electric de mici dimensiuni accesibil, care va costa 25.000 de euro

Constructorul german de automobile Opel și-a propus să pătrundă pe segmentul mașinilor electrice de buget în următorii trei ani.

În acest sens, se pare că marca din Russelsheim dezvoltă un model de clasă mică cu emisii zero, care ar urma să coste în jur de 25.000 de euro. Acesta va fi poziționat în gamă sub noul Corsa.

Viitorul Opel electric va folosi platforma Smart Car sau STLA Small

Opel

Recent, unii constructori importanți, precum Volkswagen, Renault și Fiat, și-au dezvăluit planurile de a lansa modele electrice care să coste în jur de 25.000 de euro.

În același timp, în urmă cu două săptămâni, am asistat la debutul oficial al noului model electric Citroen eC3. Acesta a fost prezentat drept răspunsul francezilor la ofensiva mașinilor ieftine din China.

Pe lista producătorilor care intenționează să producă mașini electrice ieftine apare mai nou și Opel. Potrivit unor surse din industrie, marca germană și-a propus să lanseze un astfel de automobil în următorii trei ani.

Din informațiile disponibile în acest moment, viitorul Opel electric de clasă mică va fi plasat în gamă sub noul Corsa și ar urma să aibă un preț în jur de 25.000 de euro. Acest detaliu a fost confirmat de CEO-ul companiei, Florian Huettl, care a spus că „în gamă există loc și pentru un model mai mic”.

Viitorul Opel electric ar putea rivaliza cu alte vehicule similare, precum Citroen e-C3, Fiat Panda, Renault 5, KIA EV2 și Volkswagen ID.1 și ID.2. Un model de segment A nu ar fi o noutate pentru marca din Russelsheim deoarece, anterior, din ofertă au făcut parte Agila, Karl și Adam, care, însă, au fost eliminate din gamă.

CEO-ul Opel nu a dezvăluit detalii referitoare la platforma care va fi folosită de mașina electrică de dimensiuni mici. Însă, este posibil ca aceasta să fie bazată fie pe noua platformă Smart Car, fie pe arhitectura STLA Small, care este mai avansată din punct de vedere tehnologic. Ambele sunt dezvoltate de Grupul Stellantis.

De asemenea, aceasta va adopta noul limbaj de design care a fost introdus la începutul acestui an de conceptul Opel Experimental. Opel nu a confirmat deocamdată numele noului model și nici nu a oferit informații cu privire la anul lansării.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Noul Jaguar E-Pace: dinamic, electrificat, conectat

Andrada Arsenie

Volvo, Autoliv și Nvidia vor avea automobile cu AI în 2021

Filip Sîrbu

Primele informații despre Skoda Rapid Spaceback