AUTOpro
Generale Green car Stiri

Opel Insignia va avea un succesor complet electric, care va fi produs în Italia

Producătorul german de automobile Opel va reintroduce în portofoliu modelul Insignia, care a fost retras din producție în 2022 pe fondul vânzărilor sub așteptări.

Totuși, sedanul de clasă medie va avea un succesor, care va fi produs de această dată în Italia.

Noul Opel Insignia nu va mai fi produs în Germania

Constructorul din Rüsselsheim a oprit producția Insignia anul trecut, urmând exemplul altor modele similare. Cu toate acestea, oficialii Opel nu au renunțat definitiv la ideea unui înlocuitor pentru sedanul său de segment D.

De altfel, producătorul german dezvoltă o nouă generație, care va rivaliza cu Volkswagen Passat. Marea noutate o reprezintă faptul că aceasta nu va mai fi construită în Germania, ci în Italia.

Potrivit Automotive News Europe, citat de Motor1, înlocuitorul lui Opel Insignia urmează să fie fabricat la uzina de la Melfi. Tot aici vor fi asamblate și modele ale altor mărcilor din Grupul Stellantis, ca Jeep Compass și DS 9. De asemenea, ar putea exista și un model Lancia, derivat din noua generație DS 7.

Deocamdată nu se știe când va fi lansată noua iterație și nici dacă va purta același nume. Ceea ce se știe cu certitudine este va fi un liftback cu 5 uși complet electric. De asemenea, viitorul sedan de clasă medie va fi bazat pe aceeași arhitectură ca noul DS 9, care ar urma să fie produs tot la Melfi.

Opel a anunțat oficial că, începând cu 2024, va oferi versiuni electrice pentru toate modelele din portofoliu. Totodată, marca germană și-a propus să devină complet electrică până în 2028. Noile modele ale Grupului Stellantis vor debuta oficial începând din 2024, iar lansările vor continua până în 2026.

Sursa: Automotive News via Motor1

Articole similare

ZIL-111V, mașina care l-a transportat pe Gagarin, estimată la 2,9 milioane de dolari

Robert Stan

DS9, nava amiral a mărcii DS, disponibilă pe piața din România

Filip Sîrbu

ACEA: vânzările Dacia în Europa au crescut cu aproape 25% în 2023

Mihai Morcovescu