AUTOpro
Generale Green car Stiri

Viitorul Audi R8 va fi un model complet electric și va fi lansat până în 2030

Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, Audi dezvoltă o platformă dedicată vehiculelor electrice, care va putea fi adaptată și pentru versiunile sport ale actualelor și viitoarelor modele, dar și pentru supercaruri.

Pe viitoarea platformă ar urma să fie construit și succesorul electric al supercar-ului R8, care va fi scos din producție la sfârșitul acestui an.

Audi R8 electric va fi construit pe noua platformă SSP

Audi

Oliver Hoffman, șeful departamentului de dezvoltare tehnică a mărcii din Ingolstadt, a declarat într-un interviu pentru revista britanică Autocar că noua platformă, denumită SSP, va sta la baza a 80% dintre viitoarele modele din portofoliul Grupului Volkswagen, inclusiv cele de performanță.

În același timp, el a precizat că noua arhitectură va putea fi reconfigurată astfel încât să poată fi folosită și de modelele sport. Unul dintre acestea va fi succesorul actualului Audi R8, care ar putea fi lansat până la sfârșitul acestui deceniu.

Lansat în 2007, R8 a primit o a doua generație opt ani mai târziu. Din păcate pentru fanii mărcii, modelul aflat pe piață va mai fi produs doar până la finalul anului curent.

Cu toate acestea, cei de la Audi nu vor să renunțe definitiv la supercar-ul lor. Germanii iau serios în calcul varianta producerii unui succesor complet electric al lui R8, iar informația a fost confirmată de Hoffman. „În următorii ani, vom aduce aproape 20 de produse noi, 50% dintre acestea urmând a fi electrice. Acesta este obiectivul nostru, dar, să fiu sincer, lucrăm la diferite concepte și proiecte”, a spus Hoffman 

Acesta a mai spus că viitoarele modele de performanță care vor folosi această nouă platformă vor utiliza sisteme și module unice, create special pentru ele. CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, a confirmat deja că arhitectura SSP va găzdui sisteme de propulsie cu puteri de până la 1.700 CP. 

Deocamdată, Audi nu a oferit mai multe detalii despre viitorul R8 electric și nici anul lansării. Însă, potrivit sursei citată, modelul ar putea fi dezvăluit până în 2030.

Sursa: Autocar

Articole similare

Elon Musk a confirmat că Tesla Semi a intrat în producția de serie. Primele 100 de exemplare vor ajunge la PepsiCo

Mihai Morcovescu

Viitorul Fiat Panda electric ar putea costa mai puțin de 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

ACAROM: românii au înmatriculat aproape 13.000 de automobile noi în primele opt luni din 2023

Mihai Morcovescu