AUTOpro
Generale Green car Stiri

Polestar 3 a trecut cu bine testele în condiții de temperaturi ridicate. Debutul, în 2024

Producătorul suedez de automobile electrice anunță că noul său SUV Polestar 3 a încheiat cu bine testele finale în condiții de temperaturi ridicate, care au avut loc în deșertul din Emiratele Arabe Unite.

Noul model cu emisii zero urmează să intre în producția de serie în primul trimestru din 2024.

Polestar 3 va oferi o autonomie de peste 600 de kilometri

Polestar

Dezvoltarea viitorului SUV electric continuă în ritm accelerat. Producătorul de automobile electrice a anunțat că testele finale desfășurate la temperaturi ridicate au fost finalizate cu succes. Prototipurile au fost testate timp de două săptămâni în deșertul din Emiratele Arabe Unite.

În același timp, suedezii spun că portofoliul lor va fi întregit cu un al treilea model. Mai târziu în acest an vor lansa Polestar 4, un SUV coupe care va oferi o autonomie de până la 600 de kilometri.

După debutul dinamic consumat în iulie la Festivalul Vitezei de la Goodwood, prototipurile Polestar 3 au ajuns luna următoare în Emiratele Arabe Unite. Aici au fost supuse unor teste la temperaturi de peste 50 de grade Celsius atât pe șosele, cât și în deșertul din jurul orașelor Dubai și Abu Dhabi.

Modelul suedez folosește două motoare electrice, care dezvoltă împreună 490 CP și 840 Nm de cuplu. SUV-ul electric va fi disponibil și într-o versiune Performance, care va urca bagajul de resurse la 517 CP și 910 Nm. Sistemul de propulsie este alimentat de o baterie de 107 kWh, care va asigura o autonomie de până la 610 kilometri în ciclu WLTP.

SUV-ul cu emisii zero realizează repriza 0-100 km/h în 5 secunde. În cazul versiunii Performance, sprintul 0-100 km/h se face în 4,7 secunde. În ambele cazuri, viteza de top este de 210 km/h. Cum spuneam, Polestar 3 va intra în producția de serie la începutul anului viitor.

Compania deținută de Geely și Volvo și-a propus să aibă o gamă formată din cinci modele de performanță până în 2026. Este vorba despre fastback-ul #2, SUV-ul #3, SUV-ul coupe #4 (2024), GT-ul cu patru uși # 5, și roadster-ul #6 (2025). Compania și-a propus ca până în 2030 să devină 100% neutră din punct de vedere climatic.

Sursa: Polestar

Articole similare

CE a aprobat alocarea a 53 mil. euro de către România pentru stații de încărcare destinate mașinilor electrice

Robert Stan

CONCURS – Tune the Duster

administrator_autopromag

Lektri.CO: Numărul de automobile electrice din România a crescut cu peste 15.000 de unități

Mihai Morcovescu